Vladimir Otašević je novi fudbaler Javor Matisa

Odmah po završetku tekuće sezone, sportski sektor Javor Matisa krenuo je u pripreme za narednu. Prvo pojačanje za sezonu 2020/21. je Vladimir Otašević, jedan od najiskusnijih superligaških štopera.

Otašević je rođen u Novoj Varoši, a prve profesionalne fudbalske korake napravio je u Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Sa tim klubom prošao je tri ranga srpskog fudbala za nekoliko godina i na kraju sakupio ukupno 207 utakmica, uz 8 postignutih golova, u periodu od 2004. do 2011. godine. Potom odlazi u subotički Spartak, gde je za godinu i po dana odigrao 32 utakmice. Isto toliko vremena proveo je i u narednom klubu – Radničkom iz Kragujevca, gde je zabeležio 20 nastupa.

Usledio je odlazak u Novi Pazar, za koji je nastupao 18 meseci i upisao 15 nastupa. Odličnu polusezonu 2015. imao je u ekipi Mladosti iz Lučana, iz koje odlazi nakon 13 odigranih utakmica i vraća se nakon četiri godine u Metalac. U svom prvom klubu bio je standardan i odigrao 58 mečeva za dve sezone, uz 4 postignuta gola. Put po zapadnoj Srbiji odveo ga je i u čačanski Borac. U Čačku je za godinu i po dana igrao Super ligu i Prvu ligu Srbije, odigrao ukupno 40 utakmica i u januaru 2019. pojačao Subotički Spartak. Za 18 meseci sakupio je 38 utakmica, a u prethodnoj sezoni bio je standardan do prekida šampionata, sa 25 odigranih utakmica.

Proglašen je za najboljeg igrača 18. kola Linglong Super lige Srbije. Tada je u remiju TSC-a i Spartaka postigao 2 pogotka. U Subotici mu je ugovor istekao 31. maja, nakon čega se nije dogovorio sa klubom oko nastavka saradnje i usledio je prijateljski rastanak.

Sigurno je da će Otašević, koji iza sebe ima veliko iskustvo i gotovo 250 odigranih utakmica u najvišem rangu srpskog fudbala, predstavljati veliko pojačanje za ekipu i odbranu Javora u narednoj sezoni. Potpisao je jednogodišnji ugovor.

U završnici sezone, na raspolaganju Igoru Bondžuliću na štoperskoj poziciji bili su Filip Pavišić, Ivan Rogač i Ivan Vasiljević, dok su po potrebi to mesto zauzimali i Luka Radivojević, Marko Jevremović, Nedeljko Piščević…