Uvod u novu sezonu

Javor Matis započeo je pripreme za novu sezonu, u kojoj je cilj povratak u Super ligu. Stručni štab ostao je u istom sastavu i okupio 29 fudbalera, uz neznatne promene u odnosu na finiš protekle sezone.

Dok su na glavnom stadionu u toku radovi na promeni podloge i modernizaciji terena, na pomoćnim terenima kluba trenira veliki deo starosedelaca, uz nekoliko novajlija i povratnika sa pozajmica.

Momci koji su ostali kraj Moravice su Manojlović, Raičević, Popović (golmani), Skoko, Tojčić, Obradović, Milošević, Leandro, Ilić, Eliomar, Petrović, Dukure, Mićić, Selenić, Ratković, Bajere i Goronjić. Sa pozajmica su se vratili Vukašinović, Basarić, Radonjić, Tešić i Janjić, dok su konkurenciju zaoštrili Nemanja Žunić, Bogdan Simanić, Mateja Zuvić, Nikola Čolić, Andrej Blagojević, Mateja Stojanović Aleks Gutium.

U odnosu na finiš prethodne sezone, članovi Javora nisu više Boris Kopitović, Nemanja Miletić, Dino Dolmagić, Luka Gojković, Radivoj Bosić, Stefan Marjanović, Luka Petrović, Trivante Stjuart i Marko Šarić.

Javor će pripreme obaviti u Ivanjici, a tokom tri nedelje biće odigrano šest utakmica. Poznata su četiri rivala – Jedinstvo BP (6. jul), Metalac (17. jul), Mačva (21. jul) i Borac (27. jul). Uskoro će biti objavljena i imena protivnika za susrete 10. i 13. jula.

Rukovodstvo je za subotu, 6. jul, zakazalo i zasedanje Skupštine kluba.