Pred Javor Matisom je gostovanje na Karaburmi, OFK Beogradu ekipi koja ne blista u ovogodišnjem prvenstvu. Romantičari imaju najviše poraza u ligi čak 13, bez ijednog nerešenog rezultata i uz Vojvodinu su primili najviše golova u ligi 30. Aleksandra Janjića ti podaci uopšte ne zavarvaju i tvrdi da njegovu ekipu na Omladinskom stadionu čeka veoma težak zadatak.

Po rečima šefa struke nikog ko gleda i prati Javor Matis ne treba da zabrinjava veliki broj nerešenih rezultata i poslednji poraz protiv Borca. Javor Matis je u dosta utakmica do sada bio bolji rival na terenu a sa njega je odlazio bez celog plena. Tako je bilo i u prošlom kolu kada je Borac odneo sva tri boda iz Ivanjice a samo jednom uputio udarac u okvir gola. Stavra se dosta prilika za gol ali strelci nisu podesili nišanske sprave kako treba. Ne treba zaboraviti da je ekipa ostvarila plasman u četvrtfinale Kupa Srbije i da je na pravom putu da se plasira u plej of.

Marko Zečević je u poslednje vreme starter, igra u paru sa Dražićem ali se nisu proslavili kao tandem. Javor Matis igra dobro u polju lako donosi loptu do protivničkog šesnaesterca a onda tu nastaju problemi. Veoma lako se potroše dobre prilike do kojih je kasnije teško doći. Utakmica protiv OFK Beograda će biti prilika da se konačno prekine serija bez pobede mada ni bod ne bi bio za potcenjivanje.

Kadrovski problemi i dalje prate Ivanjičane. Crnomarković je van stroja, Docić pod znakom pitanja dok će Stojaković i Milović biti u protokolu ali znajući koliku su pauzu napravili, njihova forma je daleko od prave. I pord toga fudbaleri Javor Matisa u Beograd putuju spremni da pruže svoj maksimum i da ostvare što bolji rezultat. Utakmica između OFK Beograda i Javor Matisa igra se u subotu na Omaldinskom stadionu na Karaburmi sa početkom u 13 sati.