Novi Pazar – Javor Matis 1-2 (1-0)

Strelci: 12’Alivodić (Novi Pazar), 47’Gafurov, 73’(P)Cvetković (Javor Matis)

Stadion u Novom Pazaru, gledalaca 1000

Sudija: Ilija Brdar, Kurćubić, Minić, Radovanović

Žuti kartoni: Tintor (Novi Pazar), Karišik (Javor Matis)

FK NOVI PAZAR Novi Pazar: Živković, Vasilić(11’Kečar), Stanojević, Alivodić, Rušević, Čečarić, Pajović, Dimitrijević(72’Đokić), Marić, Micevski(65’Lepojević), Tintor.

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Đogatović, Karišik, Tomanović, Gafurov(82’Milisavljević), Sević(46’Spremo), Đokić, Milović, Terzić, Amanović, Bjedov(84’M’futila), Cvetković.

Ranim golom Alivodića već u 12.minutu Novi Pazar je došao do vođstva. Sve je ukazivalo da je nevoljama Pazaraca došao kraj i da je Ljajić uspešno konsolidovao  ekipu vrativši  je na pravi kolosek. Ali nedugo nakon ovog gola Javor Matis je potvrdio da nije slučajno u nizu dobrih igara i rezultata.

U drugom minutu nastavka meča Gafurov se efektnim pogotkom upisuje u listu strelaca. Izjednačenje na semaforu nije bilo po volji Pazaraca pa  kreću intezivnije da napadaju, neprestano vršeći  pritisak na odbranu Ivanjičana, lopta je češće  pred golom Đogatovića no domaćini nemaju željenu realizaciju. Sa druge strane, mirniji i skoncentrisaniji, izabranici Miloša Veselinovića organizuju kontra napade iz kojih dolaze do jedanaesterca.

Najstrožiju kaznu sudija Brdar je dosudio nakon starta nad Bjedovim u 74. minutu. Pobegao je brzonogi napadač Javor Matisa odbrani Novog Pazara pa ga je Tintor nepropisno zastavio u šesnestercu. Siguran sa bele tačke je iskusni Ivan Cvetković.

Javor Matis, kao što je i rečeno u najavi ove utakmici, kući donosi tri velika boda.