Triler na Banjici završen remijem

U 23. kolu Linglong Super lige Srbije fudbaleri Javor Matisa remizirali su na gostovanju Radu na Banjici. Vodeći gol za domaće postigao je Kaluđerović u 86. minutu, ali je u samom finišu utakmice kapiten Piščević postigao gol za Javor i postavio konačnih 1:1.

Odigrana su već tri kola prolećnog dela šampionata, a neke stvari praktično predstavljaju konstantu na utakmicama Javora – naš tim još uvek pokušava da ostvari trijumf u ovom delu sezone (2 remija i poraz), ali i prekine neprijatan niz od 8 vezanih utakmica bez pobede (3 remija i 5 poraza). Takođe, u ovom delu šampionata na utakmicama Javora viđeno je 7 pogodaka – svih 7 nakon prekida. Pavišić je pogađao mrežu Napretka i Mladosti, a Piščević savladao golmana Rada – posle kornera. I Gavrić je za Kruševljane pogodak postigao nakon udarca iz ugla, kao i Milan Bojović za pobedu Lučanaca u Ivanjici, dok su preostala dva gola protivnici Javora postigli iz jedanaesteraca – Radivojević u Ivanjici i Kaluđerović na Banjici. Takođe, Javor je neporažen na dva poslednja gostovanja, protiv Napretka i Rada.

Duel na Banjici naša ekipa je dočekala bez golmana Lazovića, koji je imao parne kartone, dok je debi u dresu Javora zabeležio Ivan Rogač. Veoma uzbudljiva utakmica kao da je najavljena već u prvom napadu na utakmici. Fudbaleri Rada krenuli su u akciju koju je prekršajem prekinuo Pavišić, za šta je kažnjen žutim kartonom – u 22. sekundi utakmice. Rad je uglavnom pretio loptama ka najboljem strelcu u istoriji Super lige – iskusnom Kaluđeroviću, dok je naš tim do prednosti mogao nakon pokušaja Petkovića, koji je završio u spoljnjem delu mreže. Ipak, ne toliko zanimljiv prvi deo igre završen je bez golova.

U nastavku, pre dobre situacije u kojoj se našao Petković, naši igrači tražili su jedanaesterac, nakon udarca najboljeg strelca lige i intervencije defanzivaca Rada. Sudija se nije oglasio. Odličnu akciju Javora sredinom drugog dela nije uspeo golom da kruniše ni Luković, čiji je udarac završio iznad gola. A onda – neverovatna situacija u kaznenom prostoru Javor Matisa.

Nakon centaršuta Kasalice, intervenisala je odbrana našeg tima, sudija je pokazao na korner, a nakon dugih protesta domaćih fudbalera, odlučio da preinači odluku i pokaže na belu tačku! Nisu vredela objašnjenja igrača Javora, pa je loptu na „kreč“ namestio Kaluđerović. Šuljagić je pogodio stranu, ali nije mogao da interveniše i Rad je, nezasluženo, poveo u 86. minutu igre.

Stručni štab Javora pokušao je ulaskom Miloševića, Cvetkovića i Sevića da promeni nešto na terenu, a u samom finišu meča došlo je do izjednačenja. Iskusni Cvetković je izveo korner, usledila je gužva u petercu Rada, lopta je pogodila stativu, a na pravom mestu našao se Piščević, koji je uspeo da pogodi mrežu domaćeg tima, za 1:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, tako da je Javor Matis uspeo da u Ivanjicu sa Banjice ponese bod.

Nakon 23. runde takmičenja, na samom dnu su ostali Mačva sa 12, Rad sa 15, te Inđija sa 16 bodova, dok Javor ima 22, iza Proletera, Radnika (po 23) i Napretka (25).

Naredna utakmica naše momke očekuje već u nedelju, kada u Ivanjicu stiže subotički Spartak.

23. kolo Linglong Super lige Srbije

RAD – JAVOR MATIS 1:1 (0:0)

Stadion: Kralj Petar I
Gledalaca: 500
Sudija: Đorđić 
Žuti kartoni: Jovanović, Kasalica, Trninić (Rad), Rogač, Luković, Pavišić (Javor Matis)

RAD: Marković, Busnić, Tanasijević, Perendija, Lazarević, Milošević, Trninić, Živković (od 77. Trifunović), Jovanović (od 77. Ilić), Kasalica, Kaluđerović (od 89. Damnjanović)

JAVOR MATIS: Šuljagić, Dolmagić, Jevremović, Pavišić, Radivojević (od 89. Milošević), Rogač, Piščević, Maričić (od 89. Cvetković), Nikolić (od 73. Sević), Petković, Luković