Trijumf u Novom Sadu na startu drugog dela šampionata

U 20. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije, a prvom prolećnom (ako trenutni vremenski uslovi uopšte dozvoljavaju da se govori o proleću), Javor Matis je u Novom Sadu zabeležio veoma važan trijumf u borbi za opstanak. U veoma uzbudljivoj utakmici savladan je direktan konkurent, ekipa Mladosti.

Bilo je 3:2 (2:1).

Novosađani su bolje otvorili meč i poveli, pogotkom Novice Maksimovića, iz opravdano dosuđenog penala. Igrao se 16. minut. Samo trinaest minuta kasnije, na semaforu je stajalo 1:1. Dolmagić je odlično ispratio akciju po desnoj strani, centrirao, a na pravom mestu se našao napadač Petar Gigić i, uz pomoć defanzivca gostiju, Jankovića, sproveo loptu u mrežu. Već u narednoj akciji peh je doživeo Boris Kopitović, koji se požalio na povredu i morao je da napusti teren. Zamenio ga je debitant Adamović. Šest minuta kasnije, Kempbel je duplirao prednost.

Mogao je Javor na startu drugog dela da reši pitanje pobednika, ali je Kempbelov pogodak poništen zbog igranja rukom krila sa Jamajke. U 73. minutu Tanko i Ratković zamenili su Gigića i Dolmagića i uneli novu energiju u igru Ivanjičana. Upravo je novajlija, Ratković, na asistenciju povratnika i kapitena, Miletića, lepo zahvatio loptu glavom i savladao Milojevića. U 82. minutu Mituljikić je uz dosta sreće matirao danas sjajnog Manojlovića, još jednog debitanta u dresu Javora. Domaći su tada krenuli na sve ili ništa, što je otvorilo dosta prostora za kontre Javora, ali Tanko i Kempbel nisu uspeli da postignu četvrti gol za svoj tim i zatvore utakmicu. Moglo se to osvetiti Ivanjičanima, ali je Manojlović prosto začarao mrežu, dobru šansu propustio je Vidakov, a propisno se obrukao i Brazilac Kristijan, koji je promašio prazan gol.

Javor je ovim trijumfom napravio sjajnu uvertiru pred dolazak Spartaka u Ivanjicu i utakmicu u kojoj bi eventualni trijumf približio ekipu gornjoj polovini tabele i plej-of zoni.

20. kolo Mozzart Bet Superlige

MLADOST GAT – JAVOR MATIS 2:3 (1:2)

Stadion: Karađorđe

Sudija: Dejan Trifković

Strelci: Maksimović u 16. i Mituljikić u 82. za Mladost, a Gigić u 29, Kempbel u 35. i Ratković u 77. minutu za Javor

MLADOST GAT: Milojević, Arsić (Mituljikić), Babić (Marković), Ćosić, Kristijan (Gal), Denić, Ilić, Janković, Maksimović, Milić, Tanasijević (Vidakov)

JAVOR MATIS: Manojlović, Dolmagić (Tanko), Miletić, Kopitović (Adamović), Obradović, Tojčić, Dukure, Gojković, Kempbel, Milošević, Gigić (Ratković)