Trijumf protiv Vidina

U prvoj utakmici na pripremama u Rovinju, ali i u ovoj kalendarskoj godini, fudbaleri Javora bili su sigurni protiv bugarskog Vidina – 2:0 (2:0). Ivanjičani su sve dileme rešili već u prvom delu susreta, kada su pogotke postigli Gojković u 24. i Bosić u 39. minutu.

Prvi duel poslužio je igračima kao prelaz iz bazičnog u deo priprema u kojem će se ekipa uigravati (i) kroz utakmice, a stručnom štabu da analizira sa kakvim snagama raspolaže i započne sa tempiranjem forme za start drugog dela šampionata koji se bliži.

U skladu sa tim, šansu je dobio dvadeset jedan fudbaler. U startnih jedanaest našli su se Manojlović, Dolmagić, Miletić, Obradović, Kopitović, T. Petrović, Dukure, Gojković, Bosić, L. Petrović i Gigić, dok su u nastavku utakmice nastupili i Raičević, Ilić, Milošević, Leandro, Skoko, Ratković, Selenić, Mićić, Tanko i Bajere.

Javor je poveo pogotkom Luke Gojkovića, u 24. minutu. Omaleni vezista izveo je jedanaesterac, koji je prethodno iznudio Luka Petrović, ali je golman pročitao njegovu nameru i kratko odbio loptu. Međutim, Gojković uspeva da ispravi grešku i sprovede loptu u mrežu. Petnaest minuta kasnije, lep pogodak postiže Bosić, koji je lobovao protivničkog golmana. Mogao je Javor da slavi i ubedljivije, ali nije uspeo da iskoristi još dve dobre prilike, pa do kraja susreta promena nije bilo.

Ekspedicija Javora u Rovinju ostaje do kraja meseca, a naredni duel Ivanjičane očekuje 27. januara, kada će odmeriti snage sa Domžalama.