Trijumf protiv Rudara za kraj

Javor Matis trijumfalno je završio pripremni period u Umagu, pošto je u poslednjoj proveri bio uspešniji od slovenačkog Rudara iz Velenja. U još jednoj efikasnoj utakmici na ovim pripremama, Javor je savladao doskorašnji klub novajlije Ivana Vasiljevića, rezultatom 3:2.

Stručni štab odlučio je da u ovoj utakmici dva tima odigraju po 45 minuta.

Meč su počeli Šuljagić, Đerić, Jakovljević, Pavišić, Amanović, Radivojević, Švonja, Nikolić, Cvetković, Sević i Milošević.

Prvi deo susreta završen je rezultatom 1:1, a strelac za našu ekipu bio je kapiten Cvetković, koji je na taj način došao do trećeg pogotka na ovim pripremama. U drugom delu na terenu su ostali samo Šuljagić (kasnije ga je zamenio Poledica), Amanović i Pavišić, dok su na teren istrčali i Dolmagić, Jevremović, Piščević, Maričić, Mladenović, Krnić, Petković i Luković.

Odmah se u igri video uticaj Nikole Petkovića, koji je pokazao da je u pravom trenutku ušao u golgetersku formu, postigavši dva pogotka. Ukupno, stigao je do 4 gola u Umagu. Bilo je to dovoljno za vođstvo od 3:1, koje su Slovenci samo uspeli da smanje, za konačnih 3:2.

Pripremni period okončan je odigravanjem 6 utakmica, u kojima su zabeležene 3 pobede, uz 1 remi i 2 poraza. Najviše golova postigao je Nikola Petković – 4, dok su gol manje dali Cvetković i Luković.

Delegacija Javora vraća se u Ivanjicu, gde će se raditi na detaljima pred nastavak šampionata, koji je zakazan za sledeći vikend, kada naši momci gostuju u Kruševcu.