Srđan Šćepanović je šesto pojačanje Javor Matisa

Srđan Šćepanović novi je fudbaler Javor Matisa! Ovaj dvadesetjednogodišnji fudbaler stiže u Ivanjicu nakon četiri sezone provedene u novosadskom Proleteru. Momak koji pokriva više pozicija u veznom redu, bio je velika želja stručnog štaba i potpisao, nakon dugih pregovora, ugovor sa Javor Matisom na tri godine.

Šćepanović, rođeni Novosađanin, prve fudbalske korake napravio je u Vojvodini, gde je bio i kapiten u mlađim kategorijama, ali ga je na prelasku iz omladinskog u seniorski fudbal put naneo u Proleter, gde je po dve sezone odigrao u Prvoj i Super ligi Srbije.

Predviđana mu je veoma uspešna karijera, ali su njegov fudbalski put usporile dve teške povrede, zbog kojih je morao na duge pauze. Ipak, nakon dobrih partija u proteklih godinu dana, tek se očekuje da fudbalski zablista i ispuni očekivanja iz vremena kada je tek stupao na fudbalsku scenu.

Debitovao je u sezoni 2016/17, kao osamnaestogodišnjak, u duelu protiv Slobode i, iako veoma mlad, bio standardan u ekipi Proletera u narednih godinu dana. Ipak, tada je doživeo prvu povredu, koja ga je od terena odvojila na šest meseci. Kada se oporavio, njegova ekipa bila je deo Super lige, a on je svoj debi u najvišem rangu srpskog fudbala zabeležio protiv ekipe Bačke. Ipak, nakon samo četiri meseca i deset odigranih utakmica, usledila je nova teška povreda, zbog koje ga na terenu ponovo nije bilo šest meseci. Nakon oporavka, bio je standardan u timu Proletera u protekloj sezoni i propustio svega tri utakmice.

Sportski sektor Javor Matisa očekuje da će naš klub biti sredina u kojoj će Šćepanović pokazati pun potencijal i dobrim partijama pokazati sav svoj talenat.