Fudbaleri Javor Matisa napunili su baterije pozitivnom energijom u etno selu Stanišić pa radno i raspoloženo ulaze u finalni deo priprema za narednu utakmicu. Osim što su odigrali veoma dinamičnu i fudbalski dopadljivu utakmicu sa Zvjezdom iz Stanišiča, imali su priliku da uživaju u fantastičnim prirodnim lepotama i znamenitostima ovog turističkog mesta.

stanisic2

stanisic6

Po povratku u Ivanjicu  tehnički direktor Javor Matisa , Tomislav Savić, rekao je  da je igračima mnogo prijala promena sredine i da su u etno selu Stanišić čiji je vlasnik Boris Stanišić, ujedno i direktor ekipe Zvjezde- članice Prve lige Republike Srpske, napunili baterije za nastavak prvenstva.

stanisic5

Sjajni ljudi, prelep ambijent i pravi fudbalski duh u Stanišićima.Vlasnik ovog fenomenalnog etno-sela  Boris Stanišić , direktor fudbalskog kluba Zvjezda – Milan Čabrić, šef stručnog štaba Čeda Matić, potrudili su se da nam ulepšaju gostovanje i hvala im na tome. Nadam se da ćemo imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo. Poneli smo najlepše utiske I napunili baterije pred predstojeću utakmicu.-kaže Savić.

stanisic3

traka_etnoEtno Selo „Stanišići“ osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima, koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice.

U selu se danas izdvajaju dvije cjeline. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom koje im je vijekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga cjelina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.

Nalazi se na izlazu iz Bijeljine, na trećem kilometru prema Pavlovića mostu. Etno selo „Stanišići“, izvan sadašnjeg vremena i prostora, vraća vas precima i prirodi i budi u vama divljenje prema jednostavnosti nekadašnjeg načina života. Ovdje se odmaraju oči i duša, čovjek postaje plemenitiji, ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice.