Saopštenje FK Javor Matis

FK Javor Matis poziva sve sportiste da se takmiče u duhu fer-pleja, koji je od ključnog značaja za karijeru svakog igrača kao i sveopšti utisak o kvalitetu fudbalske lige Srbije. Grubi i nepromišljeni potezi, koji mogu ugroziti zdravlje, a samim tim i dalju sportsku karijeru igrača ne mogu se pravdati borbenim žarom na terenu i željom za uspehom.

Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niša, koju mu je izuzetno grubim startom naneo Žarko Marković. Zbog ovakvih, nepromišljenih poteza, sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje.

Stoga, fudbalski klub iz Ivanjice apeluje na sve igrače da, pre svega, pokažu uvažavanje kodeksa sportskog ponašanja na terenu, koji na prvom mestu ističe korektan i fer-plej odnos.

Uz podsećanje da je karijera svakog igrača usko vezana za njegovo zdravstveno stanje, FK Javor Matis trudiće se da sopstvenim primerom utiče na sve klubove i njihove igrače da duh fer igre bude dominantan na terenu.