Javor i IMT remizirali su kraj Moravice, u dinamičnom susretu, prepunom uzbuđenja i tenzija. Ispostavilo se da se sve ono važno za ishod meča i bodovni saldo dva tima desilo se u prvih desetak minuta susreta – oba potogka i isključenje golmana Ivanjičana.

Prvi je zapretio Javor, već nakon stotinak sekundi igre. Ipak, Stjuart je sa ivice šesnaesterca šutirao pravo u Gordića. Ono što centarforu domaćih nije uspelo u toj situaciji, jeste devet minuta kasnije, kada je pokazao zašto je proteklu polusezonu proveo u Seriji A. Prihvatio je loptu na protivničkoj polovini, potpuno usamljen, uspeo da se izbori za poziciju između nekoliko protivničkih fudbalera i sa šesnaest metara odličnim udarcam savladao golmana gostiju. Samo dva minuta kasnije, desio se momenat koji je promenio tok utakmice.

Nakon centaršuta sa desne strane, Manojlović je ispustio loptu, a potom u borbi za nju na nedozvoljen način pokušao da zaustavi Miloša Lukovića, pa je Trifković pokazao na belu tačku. Kapiten gostiju bio je siguran i poravnao rezultat. Ono o čemu će se diskutovati je odluka glavnog arbitra da golmana Javora kazni i isključenjem, pa su Ivanjičani morali da nastave sa deset fudbalera i pride potroše jednu izmenu. Van igre je morao Dolmagić, kojeg je zamenio rezervni golman Raičević. U 27. minutu dobio je čuvar mreže Javora priliku da se zagreje, fantastično intervenisavši nakon udarca Terzića glavom sa pet metara. Novu intervenciju imao je pet minuta kasnije, nakon mlakog udarca Lukovića. Između ta dva pokušaja, Radočaj je bio neprecizan. Bez uzbuđenja igralo se sve do nadoknade vremena. Tada su, nakon starta nad Dukureom, u kaznenom prostoru gostiju, svi iz tabora Ivanjičana tražili jedanaesterac. Trifković se nije oglasio, pa je, umesto toga, sevnula kontra gostiju, u kojoj je Terzić mogao da donese prednost svom timu, ali je bio neprecizan.

Očekivalo se da nakon pauze gostujuća ekipa svim silama krene ka golu rivala i pokuša da iskoristi brojčanu prednost na terenu, ali se to nije desilo. Bezidejno je igrao IMT na startu drugog dela, pa je prvi zapretio Javor, i to tek 62. minutu. Ipak, samo dva minuta kasnije, zatresla se prečka. Šutirao je odlično Luka Luković ka golu nekadašnjeg kluba i pogodio okvir. Već u narednom napadu, Petrović preti iz daljine, ali lopta završava pored gola. Pretili su gosti i na ulasku u poslednjih petnaest minuta susreta, ali bez uspeha. U 81. minutu još jednom je Raičević odlično intervenisao, nakon udarca Kijevčanina, da bi se u 83. ponovo pogodio okvir gola Javora. Ovoga puta je mlađi Luković uputio loptu sa desnog boka, možda i u želji da centrira, a ona se od stative odbila u polje.

Dva minuta pre kraja susreta rezervisti Javora ugrozili su Gordića. Marjanović je centrirao, Ratković tukao glavom, ali je golman gostiju lako intervenisao, što je bilo i poslednje uzbuđenje na utakmici.

2. kolo plej-auta

JAVOR – IMT 1:1 (1:1)

Strelci: Stjuart u 11. za Javor, M. Luković (penal) u 13. minutu za IMT

Sudija: Dejan Trifković

Crveni karton: Strahinja Manojlović u 13. minutu

Žuti kartoni: Milošević, Gojković (Javor), Kijevčanin, Ćosić, Krstić (IMT)

Javor: Manojlović, Tojčić, Leandro, Obradović, Dolmagić (od 18. Raičević), Dukure, Petrović (od 85. Marjanović), Milošević (od 85. Šarić), Gojković, Stjuart (od 85. Ratković), Bosić (od 70. Miletić)

IMT: Gordić, Glišić, Lambulić, Ćosić, Džinović, Kijevčanin, Krstić (od 64. Zulfić), Radočaj (od 76. Lutovac), Terzić, L. Luković, M. Luković