Remi u Kragujevcu za nastavak niza nepobedivosti

I još jedna briljantna partija Strahinje Manojlovića.

U 22. kolu domaćeg šampionata, Javor Matis je iz Kragujevca doneo vredan bod. Deseti u poslednja četiri kola. Mogli su do sva tri boda domaći, mogao je u finišu i tim Mladena Dodića, ali su na kraju mreže mirovale. Radnički je na taj način ostao na 8. mestu, poslednjem koje vodi u plej-of, a Javor tri boda udaljen od te pozicije.

Bili su ofanzivno agilniji domaći u prvom delu susreta, ali nisu uspevali da zatresu mrežu Manojlovića, dok je Gigić pokušao na drugoj strani, ali takođe bezuspešno. U drugih 45 minuta znatno precizniji bili su fudbaleri Radničkog, ali svoju mrežu kao da je začarao golman Javora. Nisu uspevali Vidosavljević, Činedu, Čolović, te veoma atraktivno Milunović, ali su epilog svega bile još četiri recke na kontu čuvara mreže Ivanjičana.

Na drugoj strani, Bosić je uneo dosta živosti u igru Javora, pa je upravo nakon njegove minijature do pogotka mogao Gojković, ali udarci omalenog veziste, kao ni samog Bosića, nisu završili u mreži.

Na kraju, pred dolazak Crvene zvezde u Ivanjicu:

RADNIČKI 1923 – JAVOR MATIS 0:0

Stadion: Čika Dača
Sudija: Marko Ivković
Žuti kartoni: Milunović, Ivanović (Radnički), Kempbel, Adamović, Ratković (Javor Matis)
Crveni karton: Filip Ivanović (Radnički 1923)

Radnički 1923: Raičević, Vlajković, Ivanović, Mitrović, Pecelj, Zorić, U. Vidović (od 82. Krajišnik), Čolović (od 82. Maksimović), Vidosavljević, Evandro (od 62. Milunović), Činedu

Javor Matis: Manojlović, Ilić, Obradović, Tojčić, Miletić, Dukure, Adamović (od 90+2. Đukić), Gojković (od 86. Eliomar), Tanko (od 61. Bosić), Kempbel (od 85. Đurić), Gigić (od 61. Ratković)