Remi u Dobanovcima

Fudbaleri Javora odigrali su u Dobanovcima bez golova, protiv Budućnosti. Iako je utakmica završena rezultatom 0:0, viđena je veoma uzbudljiva utakmica, u kojoj su obe ekipe imale svoje prilike i mogle do pogotka.

Javor je na startu utakmice pretio najviše preko leve strane i raspoloženog Grabeža, ali nakon njegovih prodora i centaršuteva nije bilo promene rezultata, iako se u dobroj šansi našao Balabanović. Na drugoj strani pokušao je Ilić iz izgledne pozicije, ali nije pogodio okvir gola. Zapretio je Javor i preko Nikolića, koji je šutirao pored gola, da bi potom gosti preko IlićaJanjića propustili dve ozbiljne šanse da dođu do prednosti. Usledio je period inicijative Javora, tokom kojeg je golman Budućnosti dobro intervenisao nakon udarca Grabeža, a potom i nakon nekoliko dobrih centaršuteva Eliomara nakon prekida.

U drugom delu igre viđena je potpuno otvorena igra, sa mnogo prilika, na obe strane. Javor je mogao do vođstva preko Eliomara, a potom i nakon zicera Tanka i Lukovića. Na drugoj strani, u dobroj prilici našao se Kodžić. Usledila su i tri dobar pokušaja Lukovića iz daljine, ali nijedan nije završio u mreži. Odita je potom pogodio stativu, da bi na drugoj strani veliku šansu da kazni promašaje Javora propustio 94. Još dva puta je probao Luković, ali je jednom bio neprecizan, a drugi put je golman Budućnosti bio siguran.

Do kraja nije više bilo vremena za promenu rezultata, pa je utakmica završena rezultatom 0:0.

12. kolo Prve lige Srbije

BUDUĆNOST – JAVOR MATIS 0:0

Stadion Budućnosti
Gledalaca: 300

Sudija: Ilić
Žuti kartoni: Stojanović, Markišić (Budućnost), Odita, Tanko (Javor)

BUDUĆNOST: Golović, Stojanović (od 83. Milijašević), Markišić, Arsić (od 68. Ninković), Ilić (od 68. Basrak), Tripković (od 87. Lekić), Vesellinović, Kodžić, Janjić, Novaković, Marinković (od 46. Pajović)

JAVOR MATIS: Babić, Nikolić, Jevremović, Petrović, Lakić Pešić (od 67. Odita), Momčilović, Balabanović, Maričić (od 86. Ivelja), Eliomar (od 86. Jović), Grabež, Luković, Tanko (od 78. Tričković)