Remi protiv Vojvodine

Pesimisti će reći da je Javor Matis u seriji od tri utakmice bez pobede, optimisti da ekipa ima niz od tri duela bez poraza, a činjenice kažu da su Ivanjičani protiv Vojvodine zabeležili treći vezani remi i na taj način osvojili 10. bod ovog proleća. Nakon konkurenata u borbi za opstanak, Radnika i lučanske Mladosti, četa Mladena Dodića osvojila je bod i protiv favorita i tima koji pretenduje na mesto u evropskim takmičenjima naredne sezone, ali i ekipe koja ne zna za poraz punih pet meseci.

Nakon 90 minuta velike borbe, krajnji rezultat bio je 1:1 (0:1).

Kao i u većini utakmica u ovoj fazi sezone, u kojoj sve ekipe imaju svoj cilj i imperativ pozitivnog rezultata, nije bilo preterane lepote u igri dva tima. U prvih 45 minuta viđena su svega tri pokušaja na obe strane. Na žalost domaćeg tima i publike,  jedan od njih završio je u mreži Javora. Ono što nekoliko minuta ranije nije uradio Čumić jeste Uroš Nikolić, koji je preciznim udarcem savladao Manojlovića. Na drugoj strani dobro je šutirao Kempbel, ali je Carević bio siguran.

Drugi deo igre doneo je iskusno usporavanje ritma od strane gostujuće ekipe, koja je znalački čuvala rezultat i umrtvila igru. Na isteku časa igre postao je Javor dosta agilniji, krenuo ka golu rivala, a malo je nedostajalo i da izjednači, ali je Gigićev udarac zaustavio Carević. Ipak, duel ova dva momka iz 77. minuta dobio je napadač Javora. Lepo je smirio loptu i iz okreta je poslao iza leđa golmana gostiju. Na drugoj strani, tek da nastavi tradiciju sjajnih partija ovog proleća, bravuroznom intervencijom je Strahinja Manojlović zaustavio udarac Malbašića.

Tražili su u samom finišu igrači Javora i jedanaesterac, nakon duela Gigića i Traorea, ali je glavni arbitar meča procenio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu, pa je nakon pet minuta nadoknade označio kraj, koji je značio da obe ekipe dopisuju po bod na svoj konto.

Javor se, nakon ovog duela, sa 26 bodova, nalazi na deobi 10. pozicije, sa Napretkom, koji ima i meč manje. Na deobi 8. i poslednje pozicije koja vodi u plej-of prilično su odmakli Kolubara i kragujevački Radnički (po 33 boda), dok su ispod Javora na tabeli Spartak (24) i Radnički iz Niša (23), koji imaju po meč manje, te Mladost iz Lučana sa 21, Radnik sa 20 i Mladost GAT sa 18 bodova.

Javor pre početka doigravanja gostuje Voždovcu, dočekuje Čukarički, a potom ide u Niš. Prvi naredni duel igra se 1. aprila.

27. kolo Mozzart Bet Super lige

JAVOR – VOJVODINA – 1:1 (0:1)

Strelci: Gigić u 77. za Javor i U. Nikolić u 39. za Vojvodinu

Stadion kraj Moravice

Sudija: Aleksandar Živković

JAVOR: Manojlović, Ilić, Kopitović, Obradović, Miletić, Dukure, Adamović, Kempbel (od 93. Eliomar), Gojković (od 71. Ratković), Bosić, Gigić (od 85. Tojčić)

VOJVODINA: Carević, Bjeković, Ljubisavljević, Traore, Lazarević, Topić, Zukić (od 83. Kabić), Čumić, U.Nikolić (od 70. Busnić), V. Simić,  (od 83. Baraj), N.Nikolić (od 18. Malbašić)