Remi protiv Loznice za kraj polusezone

Javor Matis remizirao je u Šapcu sa ekipom Loznice u poslednjem meču prvog dela sezone u Prvoj ligi Srbije. Bio je to duel 16. kola, koji je odložen zbog loših vremenskih prilika u Klupcima pre nekoliko nedelja. Ipak, kao da nije bilo suđeno da se ova utakmica odigra na pomenutom igralištu, pa je mesto odigravanja bio Šabac. Za razliku od prvog kola šampionata, u kojem je Javor slavio sa 2:0, ovoga puta mreže su mirovale i obe ekipe osvojile su po bod.

Utakmica je odigrana na teškom terenu, igrači oba tima demonstrirali su borbenost i želju za pobedom, ali je krajnji ishod možda i najpravedniji. Pokušavala je Loznica preko Matića i Obadovića, dok je Javor pretio preko Tanka i Lukovića u prvom delu utakmice, ali golmani nisu imali previše problema da zaustave njihove udarce. Javor će svakako najviše žaliti zbog poništenog pogotka, koji je u ranoj fazi utakmice postigao Lazar Nikolić.

U drugom delu igralo se uglavnom na sredini terena, koji je postajao sve teži za igru. Pokušavale su obe ekipe da dođu do pogotka, Javor je bio nešto konkretniji, ali bez završnog udarca. Na kraju, na mesto gde su pre nekoliko dana ubedljivo savladali šabačku Mačvu, Ivanjičani su osvojili bod protiv Loznice.

Javor Matis završio je prvi deo sezone na 3. mestu na tabeli, sa 6 bodova manje od lidera, Inđije, ali sa samo bodom zaostatka u odnosu na Mladost, koja zauzima drugu poziciju, sa koje se takođe direktno ide u Super ligu.

16. kolo Prve lige Srbije

LOZNICA – JAVOR MATIS 0:0

Stadion Mačve u Šapcu

Sudija: Janjuš 
Žuti kartoni: Ilić, Ristivojević

LOZNICA: Jelovac, Ilić, Spasenović, Ivić, Nikolić, Matić, Komarčević (Matić), Obadović (Rajevac), Ristivojević, Vraštanović (Petrović), Nikolić

JAVOR MATIS: Velimirović, Nikolić, Grabež, Lakić Pešić, Momčilović, Petrović, Ivelja (Zvekanov), Maričić, Eliomar (Jevremović), Luković (Dimitrijević), Tanko