Remi na startu prvenstva

U prvom kolu Mozzart Bet Super lige, Javor Matis odigrao je na Voždovcu utakmicu bez golova.

Utakmica nije bila naročito uzbudljiva i sa mnogo prilika, ali su obe ekipe imale svoje i mogle su da dođu do pogotka. Na startu utakmice, Javor je zapretio preko Tanka i Gojkovića, ali ja Katić oba puta dobro intervenisao, da bi se domaći oslobodili pritiska i krenuli ka golu Javora nešto ofanzivnije od 30. minuta. Teodorovićev i Jočićev udarac Manojlović je uspeo da ukroti, da bi poslednju priliku u prvom delu igre imao Javor, ali je Ratkovićev pokušaj završio u naručju golmana domaćih.

U drugom delu igre, najbitniji momenat dogodio se u 61. minutu, kada je Javor zamalo stigao do prednosti. Kempbel je centrirao, Tanko sproveo loptu u mrežu, ali se ispostavilo da je bio u malom ofsajdu. Domaći su do kraja loptu imali više u svom posedu, ali sve do nadoknade vremena nisu imali konkretniju priliku. Tada je udarac Damjanovića odbranio Manojlović.

Na taj način, Javor se drugi put u nizu vratio sa Voždovca naporažen, jer je u aprilu na istom mestu slavio.

U 2. kolu, Ivanjičani dočekuju Novi Pazar.

  1. kolo Mozzart Bet Super lige

VOŽDOVAC – JAVOR 0:0

Stadion Voždovca

Sudija: Danilo Nikolić

Žuti kartoni: Zečević, Damjanović, Đurđević (Voždovac), Obradović, Dolmagić (Javor)

Voždovac: Katić, Đuričić, Damjanović, Zečević, Đurđević, Nešković (od 85. Stoisavljević), Matić, Jočić, Vujanović (od 61. Blagojević), Mitrović (od 69. Novevski), Teodorović (od 69. Burmaz)

Javor: Manojlović, Dolmagić (od 82. Ilić), Tojčić, Obradović, Miletić, Dukure, Gojković (od 92. Adamović), Kempbel, Eliomar (od 92. Kopitović), Tanko (od 82. Bosić), Ratković (od 63. Gigić)