Remi Javora i Železničara

Javor Matis i Železničar iz Pančeva podelili su bodove u prvom kolu plej-ofa u Prvoj ligi Srbije. U Ivanjici je, nakon 90 minuta superligaškog tempa i velike borbe, utakmica završena nerešenim rezultatom – 1:1 (1:1).

Javor je od prvog napada krenuo ofanzivno, pa je Ivelja već u 14. sekundi utakmice mogao bolje da šutira, jer je njegov udarac završio iznad prečke gostujućeg gola. Pokušavali su gosti da zaprete u narednom periodu, ali bez konkretne opasnosti po Kahrimana, iako je bilo situacije u kojima je morao da interveniše. Na drugoj strani, u 22. minutu, Javor je oštećen za jedanaesterac.

Loptu je nakon ubacivanja sa boka ispred Ivelje sklonio golman Živković, ona je došla do Odite, koji je sa 2-3 metra samo trebalo da je sprovede u mrežu, ali je štoper gostiju Dašić startovao na napadača Javora sa leđa i srušio ga. Sudija Kovačević pokazao je da se igra nastavi.

Ova situacija kao da je uticala na fudbalere Javora, koji su prepustili inicijativu Železničaru, koji je imao nekoliko pokušaja, uglavnom iz daljine, ali su bili neprecizni ili je Kahriman bio siguran. Sjajno je potom Maričić probio odbranu gostiju, poslao loptu pred gol, ali tamo nije bilo nikoga da je sprovede u mrežu. Pokušali su nakon toga i Odita i Luković, ali nisu bili precizni. Nakon toga, u svega sedam minuta, da pogotka.

U 36. minutu, nakon centaršuta Maričića, Odita je pokušao da zahvati loptu, nije uspeo, Živković je intervenisao, ali samo do Ivelje, koji se još jednom našao na pravom mestu i sproveo loptu u mrežu.

Ipak, nije dugo trajala radost Ivanjičana.

U 43. minutu, nakon jednog prekida, lopta dolazi do Luke Petrovića, koji šutira sa ivice kaznenog prostora i pogađa gol Kahrimana.

Na poluvremenu je bilo 1:1.

Opredelio se Javor u drugom delu za napade po boku i imao inicijativu, a najbolju šansu propustio je Nikolić, koji je šutirao preko gola. Živković je bio na mukama u još nekoliko situacija, dok je nekoliko puta odbrana gostiju dobro intervenisala i raščistila lopte koje su igrači Javora poslali u kazneni prostor rivala.

U finišu utakmice Luka Luković je pogodio prečku, a do gola nisu mogli ni Nikolić, Dimitrijević, Ivelja i Jevremović. Gosti su pokušali u dva navrata, ali bez uspeha, da bi se u 85. minutu desila situacija koja je izazvala gužvu i tenziju. Sudija je start Stanimirovića nad Nikolićem okarakterisao kao žuti kartoni, što je bila druga javna opomena ovom momku, pa su gosti ostali sa deset igrača. Usledili su protesti i gužva, a sve je rezultiralo i crvenim kartonom za rezervnog fudbalera Železničara Tripkovića.

Do kraja su Ivanjičani pokušali da ugroze gol gostiju, ali su se Pančevci odbranili. Meč je završen podelom bodova.

Narednu utakmicu Javor igra u Novom Sadu, protiv Mladosti.

Javor Matis se povodom ove utakmice oglasio saopštenjem.

1. kolo plej-ofa Prve lige Srbije

JAVOR MATIS – ŽELEZNIČAR 1:1 (1:1)

Stadion kraj Moravice
Sudija: Kovačević

Strelci: Ivelja u 36. za Javor Matis i Petrović u 43. minutu za Železničar
Žuti kartoni: Luković (Javor Matis), Đorđević, Petrović, Jovanović (Železničar)
Crveni kartoni: Jovanović, Tripković (na klupi za rezerve) (Železničar)ž

JAVOR MATIS: Kahriman, Vico, Jevremović, Petrović, Momčilović, Zvekanov (Grabež), Ivelja, Nikolić, Luković, Maričić, Odita (Dimitrijević)

ŽELEZNIČAR: Živković, Kostić, Petrović, Gigić (Milošev), Đorđević (Plavšić), Grgić (Adžibaba), Stanimirović, Stojčev (Jovanović), Dašić, Regan, Simčević