Remi bez golova Javora i Mačve

U 6. kolu Prve lige Srbije, Javor Matis i Mačva odigrali su u Ivanjici utakmicu bez golova. Duel prošlogodišnjih superligaša obilovao je duelima i žutim kartonima, ne i velikim brojem prilika, posebno u prvom delu utakmice.

Prvo poluvreme oba tima praktično su prespavala. Stručni štab Javora zbog povreda, bolesti i kartona morao je da izmeni tim u odnosu na prethodne utakmice, pa za ovaj duel nije mogao da računa na Vica, Jevremovića, Lazovića, Grabeža, dok je nedovoljno spremni Maričić i ovaj meč počeo na klupi. Potencijalno pojačanje i džoker sa klupe bio je Luka Luković, kojeg nije bilo u timu na startu sezone.

Sve to verovatno je uticalo na prilično siromašni prvi deo utakmice, u kojem su gledaoci mogli videti samo dva pokušaja sa distance fudbalera Mačve, koje je golman Babić uspeo da zaustavi. Na drugoj strani – ni toliko. Već na pauzi, usled toga, Milovan Milović je izvršio dve promene i na teren poslao Luku Lukovića i Maričića, umesto Ognjena Lukovića i Eliomara.

Drugi deo igre bio je dosta uzbudljiviji. Već u 47. minutu Babić je ponovo sjajno intervenisao, nakon dobrog udarca Stevanovića iz blizine. Samo šest minuta kasnije, Luković spaja Tanka sa golom, a napadač Javora ne uspeva da realizuje zicer. Na isteku časa igre – dve pretnje fudbalera Mačve. Prvo je Marjanović šutirao preko gola iz dobre situacije, a zatim je Mijailovićev udarac Babić, uz pomoć prečke, poslao u korner. Nakon toga, Javor je preuzeo inicijativu, što je rezultiralo pokušajima Nikolića, Balabanovića, Ivelje i Tanka, ali gola nije bilo. Poslednji pokušaj, ipak, viđen je na drugoj strani, kada je Jevtić šutirao, ali nije pogodio okvir gola.

Javor je na ovaj način osvojio 8. bod u 6 utakmica, dok je Mačva sakupila 3 boda više. Sledeći duel Javor Matis igra u gostima protiv Grafičara.

6. kolo Prve lige Srbije

JAVOR MATIS – MAČVA 0:0

Stadion kraj Moravice
Gledalaca: 300

Sudija: Đorđević

Žuti karton: Tričković, Tanko, Odita (Javor Matis), Popović, Stevanović, Adamović, Mijailović, Radovanović, Marjanović, Trimanović, Tojčić (Mačva)
Crveni karton: Tojčić (Mačva)

JAVOR MATIS: Babić, Dimitrijević (od 65. Ivelja), Tričković, Petrović, Momčilović, Balabanović (od 88. Jović), O. Luković (od 46. L. Luković), Nikolić, Tanko, Eliomar (od 46. Maričić), Odita

MAČVA: Samurović, Popović, Stevanović, Jevtić, Pešić, Belić, Arambašić (od 83. Trimanović), Tojčić, Mijailović (od 71. Radovanović), Adamović, Mićanović (od 17. Marjanović)