Radovan Ćurčić trener Javora!

Nekadašnji fudbaler i kapiten, trener, te sportski direktor Javora, Radovan Ćurčić, po treći put će sa klupe predvoditi klub iz Ivanjice.

Nakon rastanka sa Mladenom Dodićem, ekipa je u poslednjem kolu, predvođena Milovanom Milovićem, uspela da slavi u Kruševcu i izbori opstanak u ligi. Nakon završetka sezone izvršena je analiza urađenog u proteklih dvanaest meseci, uz plan za naredni period, a prvi potez kluba jeste angažovanje novog trenera. Biće to Radovan Ćurčić.

Ćurčić je jedan od simbola novije istorije Javora, ali i jedan od najistaknutijih u čitavih 111 godina postojanja kluba. Kao igrač, odigrao je 177 utakmica u saveznom rangu i postigao 77 golova, po čemu je najefikasniji igrač Javora na ovom nivou takmičenja. Sa kapitenskom trakom predvodio je generaciju koja je prvi put dovela superligaški fudbal u Ivanjicu i postigao 24 pogotka, čime je zaslužio epitet najboljeg strelca lige.
Odigrao je sa svojim klubom još jednu sezonu, u Prvoj ligi, a zatim iz kopački seo na klupu Javora, koji je predvodio u dva navrata – od 2003. do 2006, a potom i od 2007. do 2010. godine. Ostvario je 95 pobeda, 74 remija i 62 poraza, na 231 utakmici.

U sezoni 2007/08. nije doživeo poraz u 34 meča, čime se Javor upisao u istoriju srpskog fudbala. Već naredne sezone vodio je ekipu do 4. pozicije u Super ligi Srbije, što je do danas najviši plasman kluba. Proglašen je i za najperspektivnijeg trenera u zemlji. Izabran je 2012. u najbolji tim u istoriji Javora, kao i za najboljeg trenera.

Po odlasku iz Javora, bio je pomoćnik selektora reprezentacije, Vladimira Petrovića, a potom selektor mlade reprezentacije, sa kojom je u baražu eliminisao Španiju i plasirao se na Evropsko prvenstvo. Kruna Ćurčićeve karijere je pozicija selektora Srbije, na kojoj je proveo dve godine.
Radio je i na Tajlandu, a protekle dve godine proveo je na funkciji sportskog direktora Javora.

Ovog leta treći put postaje šef stručnog štaba Javora.