Radovan Ćurčić se obratio javnosti na startu priprema

Javor Matis započeo je pripreme za narednu sezonu, a ekipu će sa klupe predvoditi legendarni fudbaler i trener Javora, te selektor mlade i A reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić.

Radovan Ćurčić ističe zadovoljstvo što se vratio na mesto na kojem je pre tačno dvadeset godina započeo trenersku karijeru.

„Preuzeo sam funkciju šefa stručnog štaba i drago mi je da sam na mesto na kojem sam pre tačno dvadeset godina postavljen za trenera Javora. Nadam se da će nam sezona koja dolazi doneti uspehe. Čeka nas, naravno, neizvesna i teška sezona. Osnovni cilj Javora je opstanak u ligi, kao i uvek, i želeli bismo da taj cilj ostvarimo ranije nego u ovoj sezoni. Želim da se vratim na prethodnu sezonu i zahvalim se trenerima, Bondžuliću, Dodiću, Miloviću, koji je vodio poslednju utakmicu, stručnom štabu. Javor je napravio veliki uspeh, opstao u ligi i našao se među šesnaest najboljih klubova u Srbiji. Pozivam navijače da isprate ono što radimo u pripremnom periodu, dođu na prijateljske utakmice i da pokušamo da napravimo dobar ambijent za sledeću sezonu.“

Očekuje se i doselekcija i dolazak nekolicine novih fudbalera.

„Što se tiče igračkog kadra, zadržali smo većinu igrača iz prošle sezone i to je, u uslovima u kojima funkcionišu superligaški klubovi, jedna od prednosti. To je kvalitet koji nam donosi to da smo za šest meseci uigraniji. Probaćemo kada sezona počne da iskoristimo to što imamo već uigran tim. Očekujemo da će u narednom periodu dva ili tri igrača pojačati Javor. Iskoristićemo ovaj period da pružimo šansu igračima koje smo pratili u drugoj i trećoj ligi, kao i našim mladim igračima i videćemo ko će se od njih izboriti za ugovor i mesto u timu.“

Javor će cele pripreme odraditi u Ivanjici i odigrati pet prijateljskih utakmica, dva puta protiv lučanske Mladosti, te protiv Metalca, Spartaka i Jedinstva (BP), u generalnoj probi.

U Ćurčićevom stručnom štabu biće Milovan Milović, Nebojša Milosavljević, Igor Tufedžić, trener golmana Goran Marić, kondicioni trener Milovan Matijašević, doktor Miodrag Kurtić i fizioterapeut Mirko Stević.