Javor Matis – Radnik 1-0 (1-0)
Strelac: 21’Owusu (Radnik)
Stadion FK JAVOR Ivanjica, gledalaca 500
Sudija: Novak Simović
Žuti kartoni: Crnomarković (Javor Matis), Milovanović, Vuković, Stanković, Stojanović (Radnik)
FK Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Kolaković(76’Dimitrić), Miletić, Crnomarković, Milović, Ajuru, Docić, Eliomar Silva, Stojaković(46’Zečević), Gafurov(71’Josović), Dražić.
FK Radnik Surdulica: Risitić, Milovanović, Vuković, Stanković(67’Simonović), F.Stojanović(74’Vučetić), Arsić, S.Stojanović,Gojković, Owusu(70’Jovanović), Putinčanin, Marković.

16javrdk-0Kao i u svim utakmicama koje Javor Matis igra na svom terenu, posed lopte je na njihovoj strani. Tako su krenuli i protiv direktnog rivala u borbi za plej of pa u 4.minutu Silva šutira pored gola, kao i osam minuta kasnije kada je takođe bio neprecizan. Pokušao je Docić u 16.minutu sa 18 metara a lopta odlazi pored gola. Gosti se na trenutak oslobađaju pritiska i u 21.minutu dolaze do vođstva. Pogrešili su domaći na sredini terena, njihova akcija je prekinuta a potom je lopta veoma brzo preko najboljeg pojedinca ovog meča Putinčanina došla do brzonog Ovusua, da bi na kraju usledila mirna završnica za 0:1.

16javrdk-1Domaćin je mogao do izjednačenja u 36.minutu. Bila je to duga akcija Ivanjičana a Ristić je pročitao Stojakovića i spasao siguran pogodak. U nadoknadi vremena dve lepe prilike za goste. Prvo je Đogatović sa dosta muke posle udarca Arsića loptu poslao u korner nakon kojeg je pokušao i Vuković ali je golman domaćih još jednom bravurozno intervenisao i spasao svoju mrežu.

16javrdk-2Dodić je na poluvremenu u svlačionici ostavio Stojakovića, a na teren poslao Zečevića kako bi pojačao pritisak na protivničku odbranu. To mu je delimično i uspelo jer gosti iz Surdulice u nastavku utakmice ne da nisu pretili, već su retko i prelazili na protivničku polovinu. U 50.minutu napravljen je prekršaj nad Gafurovim na mestu koje je idealno za levonogog igrača. Lopti je prišao Docić, zadužen za prekide u Javor Matisu, a lopta završava preko gola. U 61.minutu na centaršut Kolakovića Zečević pokušava glavom da bi minut kasnije Dražić otvaro kontru svoje ekipe. Pri ulasku u šesnaesterac odlaže Arsića a Gafurov na kraju očajno završava ovaj napad.

16javrdk-3U 68. Zečević loše reaguje na centaršut Gafurova mada je i tako moglo biti opasno po gol Ristića. Slično je bilo u 74.minutu. Opet je Gafurov ubacio loptu pred gol Radnika, ovoga puta je šutirao glavom Dražićm, a Ristić još jednom dobro intervenisao. Kako se utakmica bližila kraju tako se Milović sve više približavao protiničkom golu pa u 85.minutu beležimo njegov pokušaj sa 25 metara. Ristić još jednom siguran.

16javrdk-489.minut donosi stopostotnu priliku za Javor Matis. Docić je loptu poslao pred gol Radnika ona se posle odbite našla do Josovića, ali Ristić pravovremenom intervencijom spasao svoju mrežu. U trećem minutu nadoknade Dimitrić proigrava Dražića posle čijeg udraca Vuković loptu šalje u korner tako što sprečava loptu da krene ka golu, mada je Ristić već bio na toj strani. Na kraju je ostalo 0:1 i sva tri boda putuju u Surdulicu.