Javor Matis – Borac 2-1 (1-0)
Strelci: 7’Elomar Silva, 49’Dražić (Javor Matis), 55’Kostić (Borac)

Stadion “Kraj Moravice“, gledalaca 1500

Sudije: Dejan Dimitrijević, Stojković, Mihajlović

Žuti kartoni: Miletić, Crnomarković, Milović, Đokić (Javor Matis), Krstić,Maslać (Borac)

Crveni karton: Krstić (Borac)
Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković(80’Zečević), Ajuru, Docić(74’Stojaković), Eliomar Silva(69’Josović), Đokić, Gafurov, Dražić.
Borac Čačak: Bajić, Drašković, Krstić, Maslać, Kostić, Balabanović, Todorović, Petrazzi(62’Obradović), Jovanović(81’Vukmirović), Zorić, Vukajlija(86’Sotirović)

16-KUP-JavBor-1Prva polufinalna utakmica Kup-a Srbije izmedju Javor Matisa i Borca iz Čačka pripala je domaćinu u svakom segmentu meča. Već u petom minutu Miletić je lepo ubacio loptu a Dražić pokušao glavom da savlada Bajića. Dva minuta kasnije domaćini dolaze do vođstva.

16-KUP-JavBor-2Docić i Dražić su predvodili ovaj napad, pa usled nedozvoljenog starta fudbalera Borca iznudlili slobodan udaraca. Eliomar Silva iskoristio je priliku i upisao se u listu strelaca. Sa dvadestek metara sjajno je šutirao u nebranjeni ugao Bajićeve mreža i doneo slavlje Ivanjičanima.

16-KUP-JavBor-3Nastavili su izabranici Mladena Dodića da nižu napade ka golu komšija iz Čačka a prva prava prilika za Borac ukazala se u 15. minutu kada je Vujaklija odlično proigrao Balbanovića a ovaj bio izblokiran od strane kapitena Javor Matisa, Milovana Milovića.

16-KUP-JavBor-416-KUP-JavBor-5Mogli su da uvećaju prednost domaćini u 25. minutu kada je Gafurov sve dobro uradio, ušao u kazmeni prostor Čačana, ali je njegov udarac izblokirala dobro postavljena odbrana gostiju.

16-KUP-JavBor-11Pokušao je i Docić iz prekida, dobaro ubačena lopta nije legla na nogu mladom Jovanu Djokiću pa je i ovaj put čuvar mreže Borca, imao sreće. Vredan pažnje bio je i šut Miletića ka golu Bajića u finišu prvog poluvremena.

16-KUP-JavBor-616-KUP-JavBor-122Sa žarom pobede Ivanjičani startuju i u drugom delu utakmice. Borbeno i žustro napadaju gol Bajića a do prednosti od 2-0 domaću ekipu dovodi Stefan Dražić. Odlično se oslobodio svojih čuvara mladi napadač Javora, zahvatio dobro loptu glavom i plasirao je u mrežu nemoćnog Bajića.

16-KUP-JavBor-916-KUP-JavBor-13Krenuli su i Čačani malo borbenije nakon ovog pogotka. Stopostotnu priliku u 54. minutu imao je Vujaklija ali je Đogatović pokazao da je jedna od glavnih karika Ivanjičana, odlično je reagovao i sprečio da lopta završi u mreži.

16-KUP-JavBor-7I onda je nakon jedne kontre gostiju Miroljub Kostić častio publiku golom koji se retko vidja. Sa 35 metara uputio je loptu u same raklje Djogatovićevog gola i izmamio aplauze publike.

16-KUP-JavBor-8Pomogao je Dražić još jenom svojoj ekipi kada je Krstić nad njim napravio grub faul zbog čeka je dobio drugi žuti , odnosno crveni karton. Medjutim do kraja utakmice fudbaleri Javor Matisa nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost na ternu, iako su držali igru pod kontrolom.

16-KUP-JavBor-12
Nažalost nekoliko dobrih prilika u završnici domaći fudbaleri nisu realizovali pa će priliku za finale ovog elitnog takmičenja morati da traže u revanš meču u Čačku.

16-KUP-JavBor-15