Sigurnom igrom Javor Matis je ubedljivo savladao Rad i tako sa Partizanom i Borcem zaseo na vrh superligaške tabele. Ono što može da raduje navijače Javor Matisa jeste igra i sistem koji je postavio Aleksandar Janjić kao i odnos igrača prema svojim obavezama na terenu. Od Đogatovića na golu do Dražića u napadu svi dišu kao jedan i to je najveći razlog dobrog starta.
Prvenstvo se nastavlja u sredu i 5. kolo donosi čak tri derbi utakmice od kojih je jedna u Čačku između Borca i Javor Matisa. To će biti prilika da se dobro popune tribine Gradskog stadiona i vidi lepa fidbalska predstava a Janjić je optimista jer dosadašnje partije njegove ekipe mu daju za pravo da pozitivno razmišlja. Borac je ukomponovana ekipa, dobro vođena i trebaće dosta znoja da se u Ivanjicu vrate sa bodovima.

Spremiamo se za derbi u Čačku. Dobro se poznajemo, igrali smo u poslednjih mesec dana dve pripremne utakmice. Znamo kako dišemo i jedni i drugi, siguran sam da će biti jedna dobra neizvesna utakmica sa puno duela, puno dobrih akcija. Mi ćemo se potruditi da sve ode u našu korist, da damo gol više nego protivnik.

Poslednja dva ligaška duela između Borca i Javor Matisa odigrana su u sezoni 2011/12 kada je Borac oba puta bio bolji i slavio u Ivanjici 0:2 a u Čačku 1:0. U sredu će to biti neka druga priča jer obe ekipe žele pobedu, kako bi ostali na vrhu. U pripremnom periodu Javor Matis je na Zlatiboru slavio sa 2:0, a u Čačku bio bolji posle boljeg izvođenja jedanesteraca. Termin za ovu utakmicu je sreda od 20 sati.