Poraz u Surdulici

Fudbaleri Javor Matisa doživeli su poraz na gostovanju Radniku u Surdulici, u duelu protiv direktnog rivala u borbi za opstanak u eliti. U dinamičnoj utakmici, domaći tim slavio je rezultatom 2:0 i napravio veliki korak ka svom cilju, a to je igranje u Ling long Super ligi i u narednoj sezoni.

Naš tim je bio lišen pomoći Rogača (kartoni) i Krnića (povreda), pa je stručni štab odlučio da zaigra sa četiri fudbalera u poslednjoj liniji, ali i veoma ofanzivnim fudbalerima napred. Na startu utakmice, Piščević je nakon lepe akcije našeg tima šutirao iz daljine, ali je lopta završila iznad prečke Vasiljevićevog gola. Nakon toga, domaća ekipa preuzela je inicijativu i imala nekoliko više nego dobrih prilika. Mogli su domaći da povedu nakon pokušaja Krička, Danoskog, Makarića, a u tome su uspeli u 27. minutu. Mrežu Lazovića pogodio je Pavlov. Do poluvremena su pokušali na obe strane po jednom – Petković i Makarić, ali promene rezultata nije bilo.

Drugi deo igre otvorila je obilna kiša u Surdulici, koja kao da je nagoveštavala kišu uzbuđenja i pogodaka. Ređale su se prilike na obe strane, naša ekipa je krenula ofanzivno, nemajući šta da izgubi, a Surduličani su preko svojih brzih fudbalera pokušavali iz kontri da ugroze Lazovića. Golman Javora je prvo nogom odlično zaustavio pokušaj Danoskog, da bi na odbijenu loptu natrčao Makarić, ali je njegov udarac ka praznoj mreži telom zaustavio Jevremović, sjajnim klizećim startom. Imao je nakon toga dobru šansu i Luka Luković, ali je izblokiran. U finišu meča, Pavišić je morao van igre, usled isključenja, a tačku na ovaj duel stavio je nekadašnji fudbaler Javor Matisa, Vuk Mitošević, koji je odlično šutirao pored živog zida i pogodio desni ugao Lazovićevog gola – za 2:0.

Mogli su u samom finišu domaći i da uvećaju prednost, ali je Lazović u dva navrata dobro intervenisao, dok je Stamenković poslao loptu preko prečke.

Bio je ovo 10. vezani meč Javor Matisa bez pobede, a izlazak iz krize i šansu za nove, zlata vredne, bodove imaće naši momci u narednim mečevima, kada u Ivanjicu dolaze Čukarički i Vojvodina, dok je između tog duela na programu gostovanje TSC-u. U poslednja dva kola slede gostovanje Proleteru i duel u Ivanjici protiv Inđije.

25. kolo Ling long Super lige Srbije

RADNIK – JAVOR MATIS 2:0 (1:0)

Stadion: FK Radnik 
Gledalaca: 500
Sudija: Minaković 
Žuti kartoni: Kričak, Makarić, Marković (Radnik), Nikolić, Pavišić (Javor)
Crveni karton: Pavišić (Javor)
Strelci: Pavlov u 27. i Mitošević u 80. minutu za Radnik

RADNIK: Vasiljević, Đorđević, Kostić, Kričak, Marković, Stojanović, Pavlov (Dimitrić), Mitošević, Jović (Pejčić), Danoski (Stamenković), Makarić 

JAVOR MATIS: Lazović, Dolmagić, Jevremović, Pavišić, Radivojević, Piščević, Maričić, Mladenović (Cvetković), Petković, Nikolić (Varga), Luković (Sević)