Poraz u Surdulici

Javor Matis poražen je od Radnika u Surdulici, rezultatom 2:0. Ostvarila su se predviđanja trenera Igora Bondžulića, koji je pre utakmice istakao da očekuje veoma tešku i tvrdu utakmicu i da je Radnik, nakon što dođe do vođstva, na njegovom terenu teško ugroziti.

Posebno je čvrsto bilo prvo poluvreme. Javor je bio nešto konkretniji i propustio veliku priliku, preko Dukurea, nakon asistencije Ruševića. Pokušali su u ovom delu igre i Zvekanov i Jevremović, udarcima iz daljine, ali gola nije bilo. S druge strane, Surduličani gotovo da nisu pripretili Lazoviću.

U drugom delu igre pokušao je Pavišić iz daljine i stavio na muke golmana Radnika. Ipak, najbolju priliku za goste propustio je Ivan Ostojić. Jevremović je sjajno izveo korner, centrirao u srce kaznenog prostora, štoper Javora se lepo izvukao, ostvario dobru poziciju, dobro šutirao, ali je lopta završila tik pored desne stative. Bio je to drugi promašen zicer fudbalera Javor Matis na ovom meču i očigledno je ostavio trag na ekipu, jer je u ovakvim utakmicama teško stvoriti veliki broj ozbiljnih prilika i prosto je neophodno iskoristiti ih.

Nakon toga, usledila je kazna. Tekla je akcija Radnika po levoj strani terena, a završio ju je Uroš Milovanović, udarcem sa ivice peterca.

Dao je taj gol krila domaćem timu, koji je nastavio sa napadima, pa je u jednoj situaciji Lazović spasio svoj tim, a u drugoj je lopta završila iznad prečke. U 74. minutu mogli su naši igrači do izjednačenja, ali pogotka nije bilo, da bi nešto kasnije Dukure iz daljine šutirao preko gola.

U 80. minutu sve je rešeno. Ponovo su probili odbranu Javora domaći igrači po levoj strani, usledio je pas u sredinu, a tamo se najbolje snašao Subotić, koji je savladao Lazovića.

Do kraja nije bilo promene rezultata i Surduličani su sačuvali prednost.

24. kolo Linglong Super lige Srbije

RADNIK – JAVOR MATIS 2:0 (0:0)

Stadion: FK Radnik 
Bez prisustva publike
Sudija: Jovanović

Žuti kartoni: Danoski, Kričak (Radnik), Pavišić, Dukure (Radnik)
Strelci: Milovanović u 63. i Subotić u 80. minutu za Radnik

RADNIK: Kostić, Stevanović, Bogdanovski, Lukić, Makarić, Danoski, Oreščanin, Đorđević, Kričak, Stojanović, Bainović

JAVOR MATIS: Lazović, Vico, Jevremović, Pavišić, Jevtić, Ostojić, Dukure, Zvekanov, Nikolić, Tanko, Rušević