Poraz u Lučanima

Kao po tradiciji, pognute glave vratio se Javor sa gostovanja u Lučanima. Niz bez pobede u komšiluku, započet pre skoro dve decenije, nastavljen je ovog ponedeljka. Rivale je razdvojio jedan gol, delo mladog napadača Mladosti, Sremčevića, sredinom prvog dela susreta.

I pre i posle gola, dva rivala igrala su veoma tvrdo. Uzbuđenja je bilo, ali ne mnogo pravih prilika. Uglavnom su to bili udarci iz daljine ili pokušaji koji bi usledili nakon centaršuteva. Onog trenutka kada je kombinacija Frajdej-Sremčević dovela domaće do vođstva, izuzetno iskusni fudbaleri Mladosti (prosek godina startne postave bio je 33,5) znali su da u nastavku susreta iskustvo treba da usmere ka očuvanju rezultata i svo gola. U tome su i uspeli.

Pokušavali su igrači Javora da izjednače u finišu susreta, ali su teško dolazili do gola rivala, a najopasniji udarac uputio je Milan Ilić, sa preko 30 metara, ali je lopta prohujala pored gola Stamenkovića.

Javor je tako zabeležio treći poraz u nizu, a Mladost prekinula dug niz utakmica bez pobede.

MLADOST – JAVOR 1:0 (1:0)

Strelac: Sremčević u 28. minutu
Sudija: Ostraćanin

Žuti kartoni: Tomić, Milošević, Radivojević, F. Žunić (Mladost), Gojković, Dukure (Javor)

MLADOST: Stamenković, Ćirković, Milošević, Joksimović, Varjačić, Tomić (od 64. Leković), Tumbasević, Mirić (od 72. Radivojević), Udovičić, Sremčević (od 82. F. Žunić), Eze Frajdej (od 72. Silue)

JAVOR: Manojlović, Ilić (od 85. Selenić), Kopitović, Obradović, Miletić, Dukure, Gojković (od 73. Dolmagić), Bosić, Tanko, Milošević (od 73. Z. Petrović), Gigić