Poraz u Inđiji

Nakon dve uzastopne pobede u Linglong Super ligi Srbije, fudbaleri Javor Matisa poraženi su u Inđiji, rezultatom 3:2. Imala je naša ekipa zaostatak od dva gola, uspela da se vrati u igru i izjednači, ali je pogodak Inđije u 82. minutu doneo domaćima veoma značajna tri boda, a gostujući tim ostavio bez jednog, koji bi, nakon svega viđenog na terenu, bio jako vredan.

Javor je i u ovoj utakmici izašao u veoma ofanzivnoj formaciji, sa Nikolićem, Mladenovićem, Šćepanovićem i Lukovićem kao napadačkom četvorkom. Ipak, do prednosti je došao domaći tim, praktično iz prve prave akcije.

Nakon napada po desnoj strani, lopta je došla do Aleksića, koji je bio usamljen na suprotnoj, što je i iskoristio i pogodio mrežu Lazovića. Igrao se 7. minut.

Nedugo zatim, domaćin je mogao do novog pogotka. Ponovo je tekla akcija Inđije po levoj strani, pred Lazovića je izašao Brana Ilić, ali je golman Javora sjajno intervenisao. I treći opasan napad Inđije išao je po levoj strani, a ponovo je u duelu Ilića i Lazovića golman Javora izašao kao pobednik. Javor je uputio svega jedan udarac iz daljine ka golu domaće ekipe, tako da je Inđija zasluženo otišla na odmor sa prednošću od 1:0.

Na poluvremenu, stručni štab je odlučio da na teren pošalje Sevića i Tanka, što se pokazalo kao dobar potez. Već na startu, izveo je Javor lepu, uigranu akciju nakon auta u blizini protivničkog gola, a akciju je završio Piščević, udarcem pored gola.

Ipak, u 56. minutu, Inđija je duplirala prednost. Jedan duel u šesnaestercu Javora sudija Piper je okarakterisao kao prekršaj i dosudio jedanaesterac, a Sević je uz to dobio i žuti karton. Dimitrov je bio precizan sa bele tačke.

Osokoljeni prednošću, domaći su želeli da dotuku rivala. U dobroj poziciji bio je Nešković, ali je Lazović odbranio njegov udarac. Samo nekoliko minuta kasnije, Tanko na drugoj strani nije uspeo da pogodi mrežu Inđije, nakon centaršuta Jevremovića. Ipak, u 67. minutu, Javor dolazi do pogotka.

Jevremović je prošao po levoj strani, dva puta ubacio loptu u kazneni prostor, a nakon drugog pokušaja Luković je lepim udarcem uspeo da postigne gol i smanji na 2:1. Igrao se 67. minut.

Pokušavali su naši igrači da dođu i do izjednačenja, što je ostavljalo prostora Inđiji da postigne i treći pogodak. Dimitrov je nakon akcije sa Ilićem šutirao pored gola, da bi zatim Bastajić sjajno izveo slobodan udarac, ali je prečka bila saveznik Lazovića. A onda, u 75. minutu, Javor ponovo svojim najjačim oružjem dolazi do pogotka.

Jevremović je izveo prekid, a Marko Jevtić bio odličan u skoku i pogodio mrežu Jovičića.

Ipak, radost nije dugo potrajala. Koliko je dobro bio odrađen ofanzivni prekid, toliko su naši igrači u 82. minutu loše reagovali kod defanzivnog. Nakon kornera za domaće, Bakić je odlično skočio i pogodio mrežu Lazovića. U potpunoj ofanzivi Javora, Inđija je još tri puta mogla do novog pogotka, preko Ilića, u dva navrata, odnosno Cucina. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen. Do kraja utakmice, Piper je pokazao Seviću drugi žuti karton i isključio ga.

Treba napomenuti da je u 88. minutu šansu da debituje dobio mladi Bojan Jelić.

Javor je nakon šest odigranih utakmica ostao na tri pobede i osvojenih 9 bodova. Nakon dvonedeljne pauze, u Ivanjicu stiže novosadska Vojvodina.

6. kolo Linglong Super lige

INĐIJA – JAVOR 3:2 (1:0)

Stadion u Inđiji
Bez prisustva publike
Sudija: Piper 
Strelci: Kosta Aleksić u 8′, Srđan Dimitrov (pen.) u 56′ i Vasilije Bakić u 82′ za Inđiju, a Luka Luković u 67′ i Marko Jevtić u 75′ za Javor
Žuti kartoni: Bastajić (Inđija), Sević, Rušević (Javor)
Crveni kartoni: Sević (Javor)

INĐIJA: Jovičić, Cucin, Krneta, Bakić, Protić (od 66. Čermelj), Aleksić (od 66. Purtić), Đorđević, Dimitrov (od 58′ Bastajić), M.Ilić (od 74. Jovanović), Nešković (od 58′ Dimitrijević), B.Ilić

JAVOR MATIS: Lazović, Maričić, Jevremović, Pavišić, Jevtić, Piščević, Radivojević (od 61. Zvekanov), Mladenović (od 45. Sević), Nikolić (od 45. Tanko), Šćepanović (od 61. Rušević), Luković (od 88. Jelić)