Poraz od Domžala u prvoj pripremnoj utakmici

Javor Matis odigrao je i prvu utakmicu tokom boravka u Umagu, na drugoj fazi priprema. Protivnik je bila ekipa Domžala, koja u slovenačkom prvenstvu zauzima 6. poziciju na polusezoni.

Stručni štab odlučio se da dva potpuno različita tima odigraju po 45 minuta, s tim što je u prvom delu utakmice od zimskih novajlija jedino golman Rastko Šuljagić bio među 11 fudbalera. Na teren su istrčali:

Šuljagić, Đerić, Jevremović, Amanović, Pavišić, Piščević, Maričić, Krnić, Dolmagić, Petković i Milošević.

Kapiten u ovom delu utakmice bio je Piščević. U prvom periodu igre viđen je zanimljiv, mada ne previše lep duel, u kojem je Javor Matis, koji tek izlazi iz bazičnog dela priprema bio sasvim ravnopravan rival ekipi Domžala, kojoj je ova utakmica bila poslednja u Umagu.

Naš tim je na startu utakmice stigao i do prednosti, a fantastičan gol postigao je Jevremović, udarcem „iz prve“, sa nekih 20-ak metara. Ipak, Slovenci su, nakon lepe akcije, preko Podlogara, uspeli da dođu do poravnanja već u 12. minutu, a do pauze nije viđeno više pogodaka, iako je bilo zanimljivih situacija na obe strane terena.

U drugom delu utakmice na teren su izašli: Poledica, Radivojević, Sević, Rogač, Vasiljević, Cvetković, Švonja, Zvekanov, Mladenović Nikolić i Varga.

Ekipa Domžala, za razliku od Javora, nastavila je u gotovo neizmenjenom sastavu i tek tokom drugog dela igre menjala tim. Imali su Slovenci nekoliko solidnih prilika, ali je i Javor mogao do vođstva, posebno preko Varge i Nikolića. Ipak, jedini pogodak viđen je u samom finišu utakmice, u 83. minutu. Strelac je bio Paris. Promena više nije bilo.

Na kraju: Domžale – Javor 2:1 (1:1).