Poraz od Čukaričkog

U 18. kolu Linglong Super lige Srbije, Čukarički je u Beogradu bio bolji od Javor Matisa. Crno-beli slavili su sa 3:0, golovima Birmančevića, Kovača i Vidosavljevića. Do kraja polusezone igra se još jedna runda, u kojoj naš tim dočekuje Voždovac, a treba podsetiti i da Javor ima utakmicu manje od ostalih ekipa, zbog odloženog meča protiv TSC-a.

Čukarički je u ovoj utakmici bio bolji od dva tima na terenu i zasluženo slavio. Dobro je ekipa Igora Bondžulića stajala defanzivno u većem delu prvog poluvremena i dopustila domaćoj ekipi da isključivo nakon prekida ugrozi Lazovića, ali bez udarca u okvir gola u prvih 35 minuta.

Ipak, u 35. minutu, do izražaja je došao individualni kvalitet Brđana. Veljko Birmančević je pokrenuo akciju svog tima, odigrao dupli pas sa Endiajom, produžio kretanje, bio prebrz za defanzivce Javora, a potom završio akciju pogotkom. Na taj način, Čukarički je došao do prednosti. 

Praktično jedino uzbuđenje koje je viđeno u prvom delu igre bio je pogodak Birmančevića. Bilo je jasno da Ivanjičani moraju drskije krenuti napred i pokušati da ofanzivno odigraju podjednako dobro kao defanzivno, uz izuzetak koji je predstavljao trenutak inspiracije i talenta mladog krilnog igrača Čukaričkog, koji je rezultirao i vođstvom.

Prvi udarac ka golu Petrovića uputio je Šćepanović u 51. minutu, ali je taj šut, sa oko 20 metara udaljenosti, golman domaćeg tima lako ukrotio. Imao je Javor korner u 67. minutu, sa njim i priliku da izjednači, ali, umesto toga – gol domaćeg tima.

Sevnula je kontra Čukaričkog, sjajno je istrčao mladi Kovač, izašla su dva domaća fudbalera na Maričića, a Kovač je odlučio da sam završi akciju, tako što je poslao loptu u donji desni ugao Lazovićevog gola i savladao ga. Poveli su crno-beli sa 2:0.

Samo četiri minuta kasnije, nova kontra domaćina, nova demonstracija brzine mladih fudbalera Dušana Đorđevića i već je 3:0. Ovoga puta, sve je sam uradio i efektno završio akciju Milutin Vidosavljević. Igrao se 71. minut.

Do kraja utakmice, morao je Lazović dva puta da interveniše i sprečava još ubedljiviji poraz Javora, a u jednoj od te dve situacije „skinuo“ je zicer Kovaču. Na drugoj strani, Luković je šutirao, dovoljno da samo zagreje dlanove Petrovića.

Čukarički je novim trijumfom makar na 24 sata došao do četvrte pozicije, dok se Javor nalazi na deobi 13. mesta sa Inđijom, sa 18 bodova. Ipak, iz opasne zone opasno prete Napredak, Novi Pazar sa po 17 i Zlatibor sa 15 bodova, pa je jasno da Ivanjičane čeka ogroman posao do kraja sezone.

Naredni duel Javor igra protiv Voždovca u Ivanjici, u sredu.

FOTO: Srđan Stevanović (Starsportphoto)