Javor Matis je u ponedeljak zvanično počeo pripreme u Ivanjici gde će ostati do 20-tog januara a onda se sele na  Ohrid.  Zbog vremenskih prilika prva dva dana fudbaleri će trenirati u hali Crnjevo, nakon toga na veštačkom terenu u Lučanima a čim vreme dozvoli na svom stadionu.

Na današnjoj prozivci novinarima i igračima obratio se prvi čovek kluba, Dragan Lazović,  i  novi šef stručnog štaba, Srđan Blagojević.

Životni san mi je novi stadion i da Javor Matis igra Ligu Evrope pa sam siguran da ćemo to ostvariti, počeo je svoje izlaganje predsedenik Javor Matisa.

  • Takodje je cilj da udjemo u plej of i na najbolji način nastavimo promociju naših mladih igrača. Iako je došlo do promena u stručnom štabu politika kluba se neće menjati u odnosu na planove i samo funkcionisanje, tako da smo te tačke sistemske orijentacije kluba već  utvrdili. Izmena će biti u igračkom kadru, imamo već dva dogovorena transfera o čemu ćemo govoriti kada se isti realizuju. Sa druge strane radimo na dovođenju mladih, kvalitetnih igračkih pojačanja koji bi mogli zauzeti upražnjena mesta u timu i u jednom trenutku postati okosnica Javora. Taj posao poveren je sportskom direktoru Nikoli Lišaninu i potpredsedniku Petru Lazoviću, siguran sam da će ga uraditi odlično kao što je bio slučaj i do sada. Ono što Javor razlikuje od ostalih klubova je to što mi tradicionalno planiramo dugoročno, vodjeni emocijom prema ovom sportu, pa se na krilima te ljubavi i održavamo. Drago mi je što danas mogu saopštiti da posle dužeg vremene, konačno, lokalna samouprava je donela odluku o izdvajanju 500 hiljada evra za sportske terene i sportski centar gde će prioritet biti izgradnja fudbalskog stadiona. To će dati jednu novu dimenziju i vrednost fudbalu i Javoru. Nadam se da će za godinu dana svi ljubitelji ovog sporta naš klub  moći da gledaju na velelepnom stadionu koji će imati sve uslove za evopska takmičenja.-rekao je Dragan Lazović i dodao da je uspešno ispinjen budžet  kluba pa se u drugi deo sezone ulazi sa neznatnim dugovanjima.

  • Ni sam ne znam kako smo to uspeli,ali jesmo i to će nam olakšati nastavak takmičenja. Cilj je svakako plej of, na početku smo bili malo skeptični i mislili da je deseto mesto realnost u odnosu na igrački kadar koji smo u tom trenutku posedovali. Medjutim povratkom Cvetkovića, isticanjem još nekih pojedinaca poput Djokića, Bjedova, napravili smo sjajan rezultat i ušli u mirnu zonu. Medjutim moramo biti oprezni jer je sistem takmičenja jako nezgodan, sa druge strane on je i interesantan zato što  anulira mnoge nesportske stvari.-rekao je Lazović.

Novi šef struke, Srđan Blagojević, istakao je da je situacija u klubu veoma povoljna i predstavlja jedan ozbiljan izazov upravo zbog tih sedam uzastopnih pobeda  koje su veliki upeh, no  treba ga i nastaviti.

  • Imamo plan koji smo napravili  za pripreme. U pitanju su 43 treninga i 8 utakmica. U zavisnosti od vremena možda bude nekih eventualnih izmena. Pokušaćemo u što kvalitetnijoj meri da sprovedemo zacrtani plan. Na raspolaganju danas imam  23 igrača,  plus golman. Očekujem dobru saradnju sa njima i da ispune sve ono što se bude zahtevalo kroz trenažni proces. –zaključio je Blagojević.