Pobeda protiv Radničkog uz veliku podršku sa tribina, još dva koraka do Super lige

Fudbaleri Javora savladali su u 5. kolu plej-ofa Prve lige Srbije ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice, rezultatom 3:1 i na taj način se dodatno približili plasmanu u Super ligu, o kojem će sami odlučivati u poslednja dva kola, na gostovanju Žarkovu i utakmici protiv Loznice u Ivanjici.

I pored velikih kadrovskih problema i izostanaka Grabeža, Eliomara, Nikolića i Ivelje, ekipa je uz ogromnu podršku navijača uspela da se izdigne iznad svega i zabeleži veoma bitan trijumf. Jedini slab momenat desio se u trenutku kada su gosti izjednačili na 1:1, nakon početnog vođstva Javora, ali je u nastavku meča tim Igora Bondžulića preuzeo inicijativu i sa još dva pogotka rešio sve dileme.

Javor je bio agilniji od samog starta utakmice, ali početni pokušaji Maričića i Lukovića nisu pronalazili put do mreže. Ipak, Ivanjičani su poveli u 27. minutu.

Luka Luković je lepo primirio loptu na ivici kaznenog prostora, šutirao sa 17-18 metara, a lopta se od stative odbila u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, gosti su izjednačili.

Odbrana Javora nespretno je reagovala nakon jedne duge lopte, a akciju je na drugoj stativi završio Ratković.

Ipak, praktično u narednom napadu, Javor je izjednačio.

Maričić je dobro izveo korner, a Milan Marčić se veoma lepo snašao i poslao loptu u mrežu. Igrao se 32. minut.

Do poluvremena nije bilo uzbuđenja, a u nastavku je Javor želeo da što pre postigne još jedan pogodak i reši pitanje pobednika. Uglavnom su se ređale poluprilike, bez prave završnice, a otpor gostiju srušen je još jednom nakon kornera.

Ovoga puta je odlično centrirao Jevremović, a Momčilović sa druge stative pogodio mrežu gostiju. Igrao se 67. minut.

U finišu utakmice gosti su se konačno oslobodili i krenuli ofanzivnije, ali je sve što su uradili jedan udarac koji je završio na spoljnjem delu stative. Na drugoj strani je Javor mogao i ozbiljnije da ugrozi rivala, ali pogodaka do kraja nije bilo.

Javor se sada nalazi na drugoj poziciji, sa tri boda zaostatka u odnosu na Mladost, odnosno dva boda više od IMT-a. Naredni meč igra se naredne nedelje u Žarkovu, a poslednji u Ivanjici, protiv Loznice.

5. kolo plej-ofa Prve lige Srbije

JAVOR MATIS – RADNIČKI 3:1 (2:1)

Stadion kraj Moravice
Gledalaca: 2000

Sudija: Ilić
Žuti kartoni: Zvekanov (Javor), Dimitrić, Petrović (Radnički)

Strelci: 1:0 Luković u 27, 1:1 Ratković u 31, 2:1 Marčić u 32, 3:1 Momčilović u 67. minutu

JAVOR MATIS: Kahriman, Vico (Jelić), Jevremović, Petrović, Momčilović, Zvekanov, Marčić, Maričić (Lakić Pešić), Odita (Odueni), Luković (Korać), Tanko (Dimitrijević)

RADNIČKI: Oparnica, Josimov, Protić, Ratković (Križan), Janković, Dimitrić (Gajić), Ilić, Čarapić (Pejović), Vidić, Petrović (Milić), Matković