Pobeda protiv Grafičara

Javor Matis zabeležio je i treću pobedu u Prvoj ligi Srbije. Nakon tri meča bez trijumfa, u gostima je savladan Grafičar, rezultatom 2:1 (1:1).

Iako je Javor već u 1. minutu mogao do prednosti, nakon uzbudljive situacije u kaznenom prostoru domaćih, prvi su do pogotka stigli domaći.

Babić je odlično probio po desnoj strani, poslao loptu u peterac, a tamo se najbolje snašao Vidić i savladao Babića.

Nastavili su igrači Javora sa ofanzivom, i pored primljenog gola, šanse su propuštali Luković i Grabež, dok je dobar udarac Odite sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative. Imali su i igrači Grafičara priliku da dupliraju prednost, ali jedan udarac iz daljine nije ugrozio Babića. U sam smiraj prvog dela igre, došao je Javor do izjednačenja.

Pogrešio je Todorovski, loptom pogodio Oditu, a ona se odbila u noge Lukoviću, koji rutinski vara Stankovića i pogađa mrežu domaćeg tima.

Mada se činilo da će taj momenat biti poslednje uzbuđenje u ovom delu utakmice, trenutak nepažnje mogao je koštati ekipu Javora, ali su Jevremović i Babić intervencijama učinili da se na pauzu ode s rezultatom 1:1.

Samo desetak minuta po povratku sa odmora, Javor je stigao do preokreta.

Jevremović je izveo korner, a Tanko odlično skočio i glavom sproveo loptu u mrežu.

Do kraja utakmice, ofanzivniji su bili domaći fudbaleri, ali su pretili uglavnom udarcima iz daljine, koji su završavali izvan okvira gola Javora. Na drugoj strani, sve su mogli da reše Ivelja i Tanko, ali nisu bili dovoljno precizni.

Bio je to treći trijumf Javora u sezoni i 11. osvojeni bod, čime je zadržano mesto prvi vrhu tabele.

Naredni duel Javor igra protiv Bačke, u okviru vanrednog kola, koje je na programu u sredu.

7. kolo Prve lige Srbije

GRAFIČAR – JAVOR MATIS 1:2 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić (veštački teren iza južne tribine)

Sudija: Nikola Bikić

Strelci: Vidić u 15. minutu za Grafičar, a Luković u 45. i Tanko u 54. za Javor Matis
Žuti kartoni: Zvekanov, Nikolić, Balabanović, Babić, Maričić (Javor)

GRAFIČAR: Stanković, Đurić, Babić, Radulović, Vidić, Mituljikić, Stanković, Knežević (Vasiljević), Đermanović (, Lazić, Ibanjez

JAVOR MATIS: Babić, Nikolić, Grabež (Maričić), Jevremović, Petrović, Momčilović, Zvekanov, Balabanović, Eliomar (Tanko), Luković (Jović), Odita (Ivelja)