Pobeda protiv Bačke

Javor Matis zabeležio je i drugu pobedu u nizu. Nakon Grafičara u gostima, savladana je u Ivanjici ekipa Bačke, rezultatom 2:0. Strelci su bili Tanko i Eliomar.

Ako se može suditi po ovoj utakmici, kriza je prošlost i Javor kreće uzlaznom putanjom. Prvo poluvreme odigrano je veoma autoritativno, ofanzivno, čime je ekipa zaslužila i aplauze malobrojne publike, koja je došla na stadion uprkos veoma hladnom i kišovitom vremenu. Ipak, ono što je nedostajalo bio je još neki gol, pa je Javor uprkos velikom broju prilika na odmor otišao sa prednošću od samo 1:0. Drugi deo igre bio je znatno manje sadržajan od prvog, ali je domaći tim uspeo da zatrese mrežu gostiju još jednom i potvrdi pobedu.

Na samom početku utakmice, Bačka je bila tim koji je krenuo ofanzivnije, ali se praktično sve što su gosti uradili desilo u prvih 5 minuta igre. Pokušali su tada dva puta sa distance, ali nije bilo veće opasnosti po Babića. U tom 5. minutu sve se promenilo.

Odlično je centrirao Eliomar nakon kornera, a najbolji strelac ekipe, Ibrahim Tanko, dobro zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu.

Nakon gola, dobili su dodatnu dozu samopouzdanja igrači Milovana Milovića, ali i promašili veliki broj prilika. Odita je pogodio prečku, Tanko promašio čist zicer sa nekoliko metara, a Eliomar, Luković i Balabanović šutirali pored gola. U 32. minutu Eliomar umalo nije postigao gol sa pola igrališta, za šta je nagrađen aplauzima publike. Imali su i gosti dve prilike, ali je u jednoj situaciji Babić izvrsno intervenisao, a u drugoj Mijatović nije bio precizan.

U drugom delu igre nije viđeno toliko uzbuđenja, pa je praktično prva velika prilika pretvorena u pogodak.

Luković je centrirao sa leve strane, lopta je dugo letela na drugi kraj kaznenog prostora, a tamo ju je sjajno zahvatio Eliomar i volej-udarcem je sproveo u mrežu. Igrao se 60. minut.

Do kraja utakmice, domaći fudbaleri su kontrolisali situaciju, pa su viđeni još samo pokušaj Radonjića pred golom Babića i dobra akcija Javora na drugoj strani, ali bez promene rezultata.

Javor je na ovaj način zabeležio i četvrti trijumf u sezoni i sa 5. mesta čeka gostovanje Zlatiboru, koje je na programu već u nedelju.

8. kolo Prve lige Srbije

JAVOR MATIS – BAČKA 2:0 (1:0)

Stadion: Kraj Moravice 
Gledalaca: 150

Sudija: Filipović 
Žuti kartoni: Balabanović (Javor), Bogdanović, Mijatović (Bačka)

Strelci: Tanko u 5. i Eliomar u 60. minutu za Javor Matis

JAVOR MATIS: Babić, Nikolić, Jevremović, Petrović, Momčilović, Zvekanov, Balabanović (od 86. Lakić Pešić), Eliomar (od 65. O. Luković), Tanko (od 67. Ivelja), L. Luković, Odita (od 86. Maričić)

BAČKA: Milojević, Mažić, Milenković (od 65. Marković), Petrić, Košanin, Karišić (od 43. Todorović), Mijatović (od 75. Ristovski), Bogdanović (od 75. Radonjić), Levićanin, Džodan (od 65. Kostić), Mandić