Fudbaleri Javor Matisa otputovali su u subotu u etno selo Stanišić gde će u okviru prvog dela priprema ostati do 24. januara. Šef stručnog štaba Mladen Dodić kaže da je ovaj potez neophodan obzirom na najvu meteorologa a u Bjeljini će imati dobre uslove za rad. U nastavku će do 31. januara trenirati u Ivanjici nakon čega odlaze u Makedoniju, tačnije Ohrid.

-Prvi utisci su izuzetno povoljni. Od ranije sam znao da je reč o jednoj pozitivnoj, radnoj i vrednoj grupi, samo se to potvrdilo u ovoj uvodnoj fazi priprema. U Stanišićima ćemo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu a u zavisnosti od vremena, pokušaćemo mladjim igračima da ugovorimo još jedan kontrolni meč. Kad već pominjem mlade igrače,Javor Matis je u ovom prelaznom roku doveo već trojicu fudbalera koji su zalog za budućnost, mislim na Bjelanovića, Dimitrića i Amanovića. Za ovaj deo priprema vodimimo 24 igračima medju kojima je i Brazilac Filipe Fereira a tamo će nam se priključiti i Ađuru. Zbog reprezetativnih obaveza nedostaje nam Gafurov ali ga očekujemo pred odlazak na Ohrid. Cilj nam je da se što bolje pripremimo jer smo sveni da nas očekuju veoma teške utakmice u tim uvodnim kolima, gde dočekujemo i Vojvodinu u Kupu. Ambicije su poznate, plasman medju prvih osam i prolazak dalje, to jest u sledeće kolo Kup takmičenja.-rekao je Dodić.

docicdodicMarko Docić kaže da ekipa radi izuetno kvalitetno pa su i utisci prve nedelje priprema u Ivanjici, fenomenalni.

-Dva puta dnevno smo trenirali, kombinacija teretane i terena a i vreme nas je dosta dobro poslužilo. Klub nam je obezbedio da i u nastavku imamo sjajne uslove za rad tako da su naša razmišljanja usmerena isključivo u smeru ispunjenja zacrtanih ciljeve i ambicija Javor Matisa. To su, prevashodno plasman u plej of a onda i finale Kupa koje nam je pre par godina spletom nekih okolnosti izmakao.-kaže Docić.