Omladinci uspešni, slab vikend kadeta, pionira i petlića

U nekoliko prethodnih dana mlađe selekcije Javora odigrale su svoje utakmice. Najuspešniji bili su omladinci.

Oni su savladali Šumadiju u Aranđelovcu rezultatom 3:0. Sjajan pogodak postigao je Basarić, nakon solo-akcije, dok je Jelić pogodio mrežu domaćeg tima dva puta. Treba istaći i da je golman Poledica odbranio jedanaesterac u veoma bitnom momentu, pri rezultatu 2:0 za Javor Matis. Javor je pre ovog duela gostovao i ekipi Smedereva, u sredu, u vanrednom terminu, i odigrao 1:1. Naši momci nalaze se nakon osam odigranih utakmica sa 17 bodova na deobi trećeg mesta, sa ekipom Metalca, dok prve dve pozicije suvereno drže Mačva i Radnički, koji imaju po 7 pobeda i remi u međusobnom duelu.

Kadeti su remizirali u Aranđelovcu. Javor Matis je poveo već u 1. minutu, golom Jekića, da bi domaći izjednačili iz penala, a zatim i potpuno preokrenuli rezultat. Ipak, u poslednjim momentima utakmice ponovo je Jekić pogodio mrežu Šumadije, za konačnih 2:2. Naša ekipa se sa 9 bodova iz 7 utakmica nalazi na 8. poziciji na tabeli.

Pioniri nastavljaju sa oscilacijama i nikako ne uspevaju da povežu nekoliko dobrih rezultata. Ovoga puta gostovali su favorizovanoj Slogi iz Požege i zabeležili 5. poraz u prvenstvu. Radonjić i Borović doneli su prednosti ivanjičkom timu, ali su Požežani uspeli da preokrenu i na kraju dođu do vrlo ubedljive pobede, od čak 5:2. Javor Matis sada deli 10. mesto sa Slogom iz Bajine Bašte, sa 9 bodova.

Petlići su u regionalnom derbiju poraženi od čačanskog Borca, rezultatom 3:1. Pivljaković je ponovo bio odličan i postigao još jedan pogodak, za vođstvo, ali to nije bilo dovoljno da se rival savlada. Borac je postigao dva pogotka za tri minuta igre, a nakon toga i potvrdio pobedu.