Održana Skupština kluba

Pred start nove sezone, održana je redovna Skupština FK Javor Matis, na kojoj su donete važne odluke i dodeljene funkcije za mandatni period 2024-2028. godine. Svakako najvažnija bila je odluka o izboru predsednika kluba, a Skupština je odlučila da ukaže poverenje dosadašnjem prvom čoveku kluba, Dragomiru Lazoviću.

Lazović je istakao da je kratkoročni cilj kluba ekspresan povratak u Super ligu, a dugoročni kontinuitet u društvu najboljih i finansijska stabilnost. Od rezultata u prethodnom periodu, predsednik Javora ponosno je izdvojio tri učešća u Super ligi Srbije u protekle četiri godine, ali i izgradnju pomoćnog terena, sa veštačkom podlogom. U tom kontekstu, izrazio je nadu i očekivanje da će opštinski rukovodioci prepoznati značaj Javora za afirmaciju grada i promociju sportskog duha, te da će, po ugledu na druge lokalne samouprave, pomoći funkcionisanje kluba.

Potvrdio je Lazović da se radi na tome da zamena podloge na glavnom stadionu bude završena do sredine avgusta, kako bi Ivanjičani na svom stadionu mogli da odigraju prvi domaći susret u novoj sezoni.