Novi Pazar, stare navike – pobeda Javora!

Fudbaleri Javor Matisa savladali su minimalnim rezultatom ekipu Novog Pazara u 23. kolu Linglong Super lige i napravili veliki korak ka sredini tabele. Javor je tako nastavio izuzetno dobar niz protiv Pazaraca – bio je ovo 12. uzastopni meč u kojem nije poražen.

Nije to bila utakmica u kojoj se uživalo, niti je bilo previše lepih poteza. Viđen je izuzetno borben, čvrst meč, uz dosta tenzije, praktično od prvog momenta utakmice, o čemu svedoči i činjenica da je sudija Ilić već u prvih sedam minuta igre trojicu igrača sankcionisao žutim kartonima. Važnost utakmice i činjenica da je dve ekipe razdvajao samo jedan bod, te da su i jedni i drugi tik iznad opasne zone, učinila je da obe ekipe budu oprezne i neretko nervozne.

Ipak, već u 10. minutu Javor je mogao do prednosti. Andrej Ilić našao se iznenada u prilici, ali je šutirao pored gola. Više od 20 minuta čekalo se na naredno uzbuđenje. Pokušali su u 33. minutu prvo domaći fudbaleri, a potom i gosti, koji su u dva navrata bili u dobroj situaciji ispred Lazovića, ali nisu uspeli da ga ugroze. Do odlaska na pauzu prilika više nije bilo.

Samo tri minuta igralo se u drugom poluvremenu kada je Mijić drugi put na utakmici oštro startovao na protivnika i zaradio drugi žuti karton. Novi Pazar ostao je sa igračem manje na terenu. Javor je brojčanu prednost iskoristio svega tri minuta kasnije…

Francuz Dukure lepo je proigrao Ilića, pasom kroz sredinu, a mladi napadač je u maniru iskusnih golgetera izgradio sebi poziciju i levom nogom poslao loptu u mrežu. Igrao se 51. minut.

Nakon toga, 10 minuta nije bilo uzbuđenja, poluprilike su zatim viđene na obe strane. Sise je neprecizno šutirao glavom, a nakon novih 10 minuta bez pravih dešavanja, pokušali su Maričić i Luković, ali su obojica izblokirani.

Mada je Javor imao igrača više, borbeni Pazarci pokušavali su da dođu do izjednačenja. U 2. minutu nadoknade vremena, tenzije su dostigle vrhunac. Nakon jednog kornera za Novi Pazar, sudija Ilić dosudio je prekršaj za Javor, nakon čega je jedan igrač gostiju šutirao ka golu i pogodio mrežu Lazovića. Iako je prekršaj signaliziran pre pomenutog udarca, to nije sprečilo celokupni tim gostiju, potpomognut rezervnim fudbalerima i stručnim štabom, koji su ušli u teren, da opkole glavnog sudiju i prate ga po igralištu. Nakon nekoliko minuta, smirila se situacija, ali je nakon jednog duela na sredini terena došlo maltene do fizičkog sukoba među igračima. Konačno, nakon nekoliko minuta nadoknade, sudija Ilić odsvirao je kraj, a fudbaleri Javora mogli su da počnu da slave značajan trijumf.

Javor sada ima 28 bodova i u narednoj utakmici gostuje Radniku u Surdulici.

23. kolo Linglong Super lige Srbije

JAVOR MATIS – NOVI PAZAR 1:0 (0:0)

Stadion kraj Moravice
Bez prisustva publike

Sudija: Milan Ilić
Strelac: Andrej Ilić u 51. minutu za Javor

Žuti kartoni: Gigić, Delimeđac, Islamović, Vlajković, Trtović, Zimonjić
Crveni karton: Mijić

JAVOR MATIS: Lazović, Dimitrijević (Vico), Jevremović, Pavišić, Ostojić, Dukure, Maričić (Jevtić), Šćepanović (Zvekanov), Luković, Nikolić (Krnić), Ilić

NOVI PAZAR: Drobnjak, Vlajković (Pešukić), Tomić, Mijić, Zimonjić (Marinković), Islamović (Delimeđac), Aganspahić (Dragutinović), Trtovac, Stoiljković (Gigić), Sise, Kojić