Javor Matis kompletirao je tim za elitni rang takmičenja. Tome u prilog govore i igračka pojačanja koje predvodi tamnoputi Eliomar Silva, zvanično igrač Partizana, iako je proteklu sezonu blistao u grčkom klubu Larisa.

Osim njega ugovor sa ivanjičkim superligašem potpisali su i dvadesetčetvorogodišnji Marko Zečević najbolji strelac Bačke koji je u predhodnoj sezoni postigao 10 golova za svoju ekipu. Redove belih pojačaće i supertalentovani igrač italijanske Parme osamnaestogodišnji Zoran Švonja ( prethodnih šest meseci bio na pozajmici u Donjem Sremu) i mladi štoper Djordje Crnomarković iz Donjeg Srema.
Dovedena su željena pojačanja tako da imamo ozbiljan tim i očekujemo odlične rezultate, rekao je član uprave Javor Matisa, Petar Lazović.

-Znatno smo se pojačali za predstojeću sezonu. Potpuno sam siguran da smo sa ovim timom konkurisali za jedno od mesta koja vode u play off. Na prvom mestu uspeli smo da dovedemo Eliomara Silvu koji je u punoj formi. Odigrao je 30 mečeva i dao pet golova u grčkoj Larisi i veliko je pojačanje Javora, rekao bih da će biti okosnica tima. Takodje smo napravili pravi potez sa Zečevićaem koji je prošle sezone dao deset golova i bukvalno su ga tražili svi klubovi, na naše zadovoljstvo završio je u Javoru. Švonja je mlad igrač, velika nada Javora i naravno odlični Crnomarković na poziciji koja nam je bila preko potrebna.Veoma smo zadovoljni timom i samim tim vrlo ambiciozni u superligaškom takmičenju.-rekao je Lazović.

On je napomenuo i da klub nije napustio niko od ključnih igrača. Otišlo je par fudbalera sa isteklim ugovorom ali su oni na koje je Javor računao, ostali.

-Najveće interesovanje vlada za Stefana Dražića. Zainteresovana su tri najbolja fudbalska kluba u zemlji ali i dva iz Holandije. Za sada Dražić vredno trenira u Ivanjici a da li će i u koji klub otići znaćemo uskoro.-dodao je Petar Lazović.

Ivanjičani su krajem prvoligaške sezone najavili da će za viši rang takmičenja dovesti proverene igrače isključivo na upražnjene pozicije pa se može zaključiti da je Javor Matis kompletirao tim za takmičarski sezonu.