Nikola Petković pojačao francuski Šambli

Nikola Petković, najbolji strelac Linglong Super lige Srbije, karijeru nastavlja u francuskom drugoligašu, Šambliju! Petković je tako krunisao sjajnu sezonu inostranim transferom, u klub koji ima ambicije da u narednoj sezoni izbori plasman u Ligu 1. Takve ambicije kluba privukle su i igrača i naš klub, tako su sve tri strane prezadovoljne ugovorenim transferom.

Ugovor je potpisan na tri godine.

Petkovića je sportski sektor Javora uočio u Srpskoj ligi, a transfer u Ivanjicu označio je potpunu afirmaciju i sazrevanje ovog momka, koji je za dve i po sezone u dresu Javor Matisa na 78 utakmica postigao 39 golova i 13 puta asistirao saigračima za pogodak. Prošle sezone je bio drugi strelac Prve lige Srbije, iza saigrača Ivana Markovića, dok je ove takmičarske godine i u višem rangu nastavio u istom ritmu i sa 16 pogodaka podelio prvo mesto na listi najboljih strelaca Linglong Super lige. Petković je bio i najbolji strelac četvrte lige Srbije, potom i Srpske lige, nakon čega je prešao u Javor. Petković je proglašen i za najboljeg sportistu Ivanjice u 2019. godini.

Treba istaći da je u ovoj sezoni postigao makar jedan pogodak protiv 7 od 8 prvoplasiranih ekipa u ligi (Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, TSC, Čukarički, Spartak, Voždovac).

Njegov novi klub osnovan je 1989. godine i završio je prethodnu sezonu na deobi 9. mesta, sa Grenoblom, a ispred nekadašnjih prvoligaša i učesnika evropskih takmičenja – Sošoa, Oksera, Šaterua, Nansija… a ove sezone pokušaće da napravi iskorak i plasira se u viši rang.

FK Javor Matis zahvaljuje se Nikoli Petkoviću na odnosu prema grbu, dresu i tradiciji Javora i doprinosu koji je dao našem klubu i želi mu svu sreću u nastavku karijere.