Nikola Kuveljić pojačao Vislu iz Krakova!

Nikola Kuveljić, jedan od najboljih fudbalera Javor Matisa u protekloj polusezoni, ostvario je veliki transfer, pošto iz Ivanjice odlazi u Krakov! Nikola je danas potpisao ugovor sa poljskim velikanom, Vislom.

Na taj način nastavljen je ogroman napredak u karijeri ovog momka, koji je u proteklih nekoliko meseci u dresu Javora doživeo pravu afirmaciju. Istovremeno, Javor Matis pokazao se kao klub koji je izuzetno dobra sredina za razvoj mladih fudbalera. To, povodom ovog transfera, ističe i potpredsednik kluba, Petar Lazović.

„Izuzetno smo zadovoljni što je Javor Matis realizovao ovakav transfer i prodao fudbalera velikanu poljskog fudbala. I napredak i odlazak Nikole Kuveljića svedoče o tome da je Javor izuzetno dobra sredina za razvoj i afirmaciju mladih fudbalera. U narednom periodu očekuje nas još aktivnosti na fudbalskom tržištu, a očekujemo i još jedan veliki transfer.“

Kuveljić (22) je stasavao u Zemunu, a kasnije igrao u niželigašima, za ekipe IMT i Jedinstvo iz Surčina. Odličan skauting doveo ga je do dresa Javora, za koji je prošle sezone, u kojoj je prvi put igrao u Prvoj ligi Srbije, odigrao 19 utakmica, od čega svega 5 kao starter. Ipak, dolaskom Igora Bondžulića krenuo je nezaustavljiv uspon mladog veziste. Postao je stub tima i sa Piščevićem činio sjajan tandem na sredini terena. Odlične igre krunisao je i golovima i asistencijama, pa je na 18 utakmica protekle jeseni postigao 2 pogotka i 3 puta asistirao. Posebno je upečatljiv bio gol protiv Napretka, za koji je dobio nagradu Fudbalskog saveza Srbije.

Za svega šest meseci, ostavio je sjajan utisak u dresu Javora i izborio se za veliki transfer. Njegov novi klub, Visla iz Krakova, jedan je od klubova sa najvećom tradicijom u svojoj zemlji. Osnovan je 1906. godine i treći je po broju osvojenih titula (13), odmah iza Ruha i Gornika. Sedamdesetih godina igrali su četvrtfinale Kupa šampiona i čak tri puta osvajali Intertoto kup. Ipak, ove sezone, Visli ne cvetaju ruže, pa zauzima 15. poziciju na tabeli, pa se očekuje da dolazak Nikole Kuveljića može da pomogne u popravljanju statusa na tabeli.

Kuveljiću će kapiten u Visli biti legendarni Kuba Blaščikovski.

Srećno, Nikola!