Mladost slavila u Ivanjici

Novosadska Mladost pobedila je u Ivanjici ekipu Javora, rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Ožegović u 71. minutu.

Kao i u većini dosadašnjih duela u Ivanjici, Javor je u prvom delu utakmice držao loptu u svom posedu, pokušavao da probije bedem protivnika, ali se Mladost organizovano branila. U prvih 15-ak minuta pokušali su i jedni i drugi neprecizno iz daljine, a najopasnija šansa Javora bio je šut Jevremovića, koji je Slijepčević odbranio. U nastavku igre Javor je pokušavao da dođe do gola, ali nije bio konkretan u završnici. U 37. minutu, domaći su propustili najbolju priliku za vođstvo – sa bele tačke.

Nakon duela u kaznenom prostoru Javora, sudija je pokazao na belu tačku, jedanaesterac je izveo Obiora Odita, ali je Slijepčević odbranio.

U drugom delu utakmice gosti su bili konkretnije. Prvo u 46. minutu, a zatim sedam minuta kasnije pokušavali su gosti, ali gola nije bilo. Na isteku časa igre, Javor je imao nekoliko dobrih situacija za postizanje pogotka, ali bez uspeha. Pokušavali su Odita i Nikolić, nakon gužve u šesnaestercu Mladosti, ali promene na semaforu nije bilo. Nešto kasnije, veliku šansu propustili su igrači gostujućeg tima, da bi u 72. minutu Mladost povela.

Nakon prekida i duge lopte sa leve strane, Ožegović je zahvatio loptu glavom i poslao je iza leđa Babića.

Sve karte su igrači Javora bacili na napad u finišu utakmice, ali, i pored nekoliko dobrih situacija, pogotka nije bilo. Do kraja su gosti uspeli da sačuvaju stečenu prednost i zabeleže trijumf koji ih je zadržao na drugom mestu na tabeli, sa 6 bodova više u odnosu na Javor Matis.

12. kolo Prve lige

JAVOR MATIS – MLADOST GAT 0:1 (0:0)

Stadion kraj Moravice 
Gledalaca: 200

Sudija: Predrag Janjuš
Strelac: Ožegović u 71. minutu

Žuti kartoni: Balabanović, Tanko, Luković (Javor), Karać, Souza, Vidakov (Mladost)

JAVOR MATIS: Babić (od 83. Velimirović), Nikolić, Jevremović, Petrović (od 83. Jović), Momčilović, Lakić Pešić, Balabanović (od 68. Eliomar), Maričić, Grabež, Luković (od 90. Dimitrijević), Odita (od 68. Tanko)

MLADOST GAT: Slijepčević, Ilić, Milovanović, Souza, Sević, Švonja (od 83. Gojković), Karać (od 90. Jelić), Ožegović, Vidakov, Mijić, Popović (od 79. Dimitrić)