Nešto nakon seniorskog tima, svoja takmičenja započele su i mlađe kategorije našeg kluba. Svoje prve mečeve odigrali su pioniri, kadeti i omladinci.

Pioniri su gostovali u Arilju i bili više nego ubedljivi. Jedna od Javorevih selekcija od kojih se ove sezone dosta očekuje, predvođena trenerom Nebojšom Milosavljevićem, deklasirala je ekipu Budućnosti, i to na gostujućem terenu. Ariljci se svakako nisu nadali ovakvom odnosu snaga, nakon što su u prvom kolu protiv Jedinstva zabeležili častan i pristojan poraz u gostima (0:2). Ipak, ovoga puta nije im ostavljen ni tračak nade.

Već nakon prvih 40 minuta bilo je jasno da će naši dečaci zabeležiti ubedljiv trijumf. Na odmor se otišlo sa rezultatom 4:0, a isti broj golova viđen je i u nastavku. Na kraju: Budućnost – Javor Matis 0:8. Dvostruki strelci su bili Vratonjić, Lišanin i Stojković, dok su po jedan pogodak postigli Stanković i Vasiljević.

Kadeti nisu bili uspešni kao pioniri. U još jednom komšijskom duelu, Mladost iz Lučana bila je uspešnija i ubedljivo slavila. Bilo je 3:0. Lučanci su istakli ambicije za najviši plasman nakon dva uvodna kola, pošto su jedna od ekipa koje imaju maksimalan učinak i šest osvojenih bodova.

Omladinci su izuzetno autoritativno otvorili sezonu. Trener Marko Božović poslao je na teren najjači mogući tim, predvođen prvotimcima – Jovanovićem i Zvekanovim, kao i momcima koji su na oku stručnog štaba seniorskog pogona – Poledicom, Basarićem, Lukovićem, Bogdanovićem. Sloga iz Kraljeva za njih nije bila prepreka. U utakmici punoj tenzije, Javor Matis je slavio rezultatom 4:1, uprkos tome što je Vladimir Jovanović isključen. Het-trik postigao je igrač utakmice, Jelić, dok je upravo Jovanović bio strelac jednog pogotka.

Naredni dueli naših mlađih selekcija na programu su u četvrtak, 22. avgusta, kada kadeti i omladinci gostuju u Loznici.