Minimalan poraz od Partizana

U 22. kolu Linglong Super lige Srbije, fudbaleri Javor Matisa poraženi su od beogradskog Partizana, rezultatom 1:0. Gol odluke postignut je na početku utakmice, već u 14. minutu, nakon čega se na terenu vodila velika borba, a obe ekipe su imale svoje šanse da promene skor na semaforu.

Stručni štab Javor Matisa nije mogao da računa na povređene Zvekanova Radivojevića, dok je roviti Jevremović počeo utakmicu na klupi. U odnosu na prethodne utakmice, nešto je izmenjena formacija, pa su u poslednjoj liniji igrala tri štopera. Što se tiče gostujućeg tima, trener Stanojević nije računao na usluge desnog beka Miljkovića i veziste, Sume, dok su utakmicu sa klupe počeli Jojić i Lazar Marković.

Utakmicu su bolje otvorili crno-beli. Partizan je nametnuo svoj ritam i konstantno pritiskao protivnika. Posebno je opasan po poslednju liniju Javora bio mladi krilni fudbaler, Jović, dok je igrom crno-belih dirigovao Natho. U 14. minutu, gost je poveo.

Jović je izveo korner, Holender sa prve stative skrenuo loptu ka penaltiku, a tamo ju je sačekao Slobodan Urošević i pogodio mrežu Lazovića.

Kao da je rano primljeni pogodak poljuljao samopozdanje domaćih fudbalera. Partizan je nastavio da napada, a odlične šanse propuštali su redom Asano, koji je šutirao pored gola, Natho, čiji je prvi udarac, iz izgledne situacije, zaustavio Lazović, a drugi, iz slobodnog udarca, prečka.

Tek u finišu  prvog dela igre fudbaleri Javora su se oslobodili pritiska i počeli da prete gostima. Jednu od retkih prilika je nakon centaršuta Lukovića propustio Ilić, a do odlaska na odmor rezultat se nije menjao.

Stručni štab Javor Matisa odlučio je da na poluvremenu izvrši čak tri izmene. Iz igre su izašli bekovi, opterećeni kartonima, Dimitrijević i Tričković, kao i vezista Šćepanović, dok su priliku u drugom delu igre dobili Vico, Jevremović i Tanko.

Drugi deo igre otvorila je sasvim nenadano prilika za mladog Jovića, nakon nesporazuma Pavišića i Ostojića. Našao se mladi vezista oči u oči s Lazovićem, ali je golman Javora odlično intervenisao.

A nakon toga, u 60. minutu, šansa utakmice za Javor! Luković je prelepim pasom pocepao odbranu Partizana, uposlio Tanka, koji je izašao sam pred Stojkovića, šutirao u dalji ugao, ali je golman gostiju nogom odbranio ovaj pokušaj i poslao loptu u korner.

Nastavak utakmice doneo je veoma čvrstu igru obe ekipe, bez previše konkretnih pokušaja, ali je Javor imao veliki broj kornera, kojih je do kraja utakmice bilo čak 10. Visoki fudbaleri Partizana uspeli su svaki put da otklone opasnost. Lazar Marković je dva puta pokušao iz daljine, dovoljno samo da zagreje dlanove Đorđa Lazovića, dok je jednom bezopasno ka golu Javora šutirao Urošević.

U 93. minutu, imao je Javor poslednju priliku da izjednači, posle kornera. I golman „Belih“ našao se u kaznenom prostoru Partizana, ali su crno-beli i ovoga puta uspeli da otklone opasnost.

Partizan je na taj način minimalnim rezultatom odneo tri boda za Beograd, ali je Javor pokazao da dobre partije na startu prolećnog dela sezone nisu slučajnost. Narednu priliku da osvoji tri boda imaće naš tim već za vikend, protiv Novog Pazara, koji je i prvi pratilac na tabeli, sa bodom manje.

22. kolo Linglong Super lige Srbije

JAVOR MATIS – PARTIZAN 0:1 (0:1)

Stadion: Kraj Moravice
Utakmica odigrana bez prisustva publike
Sudija: Minaković 
Strelac: Urošević u 14. minutu

Žuti kartoni: Dimitrijević, Tričković, Bondžulić (trener) (Javor)

JAVOR MATIS: Lazović, Dimitrijević (od 46. Vico), Tričković (od 46. Jevremović), Pavišić, Jevtić (od 87. Rušević), Ostojić, Dukure, Maričić (od 77. Krnić), Šćepanović (od 46. Tanko), Luković, Ilić

PARTIZAN: Stojković, Banjak, Urošević, Marković, Vujačić, Zdjelar, Natho (od 63. Jojić), Šćekić, Jović (od 57. Marković), Asano (od 63. Lutovac), Holender (od 79. Štulić)