Javor Matis – Bežanija 3-1 (2-0)

Strelci: 36’Cvetković, 40’(P)Marković, 88’Marković (Javor Matis), 86’(AG)Amanović (Bežanija)

Stadion FK JAVOR Ivanjica, gledalaca 1000

Sudije: Pavle Ilić, I.Lovre, M.Simović, N.Radaković

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Jevrić, Đerić, Kolaković, Amanović, Sević, Piščević(75’Milovanović), Cuckić, Cvetković(81’Kuveljić), Maričić(70’Dolmagić), Petković i Marković.

FK BEŽANIJA Beograd: Rnić, Pavlović(81’Petrović), Stojanović, Jeličić, Stojanović, Vučetić, Jovanović(70’Avram), Desančić, Divac, Milošević(56’Bogdanovski), Tanko.

Posle jednogodišnje pauze Javor Matis je od naredne sezone ponovo član Superlige iako je do kraja plej ofa ostalo još dva kola.

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je poslednja počast prerano preminulom Živku Maričiću osnivaču navijačke grupe Gerge.

Igrao se 36.minut kada je Javor Matis došao do prednosti. Piščević se razmišljao gde i kome dodati loptu, odbrambeni igrači Bežanije prave bezuspešnu ofsajd zamku, Petković se izvukao na desnu stranu a onda povratnom loptom proigrao Cvetkovića koji je jakim i preciznim udarcem “ošišao” Rnića i tako doveo svoju ekipu vođstva od  1:0.

U 38. dosuđen je penal za Javor Matis. Ponovo lopta ide u prostor, ovoga puta za Cuckića, istovremeno ka njoj kreće i Rnić. Prvi do nje stiže igrač Javor Matisa, uspeva čak i da šutira, a Ilić koji je bio veoma blizu mestu događaja bez razmišljanja pokazuje na belu tačku. Malo su se bunili gosti ali to nije smetalo Markoviću da posle smirivanja strasti dovede svoju ekipu do prednosti od 2:0 i tako dođe do svog  28. gola u ovoj sezoni.

Do potpuno zasluženog gola uporni gosti dolaze u 84.minutu. Izveden je korner sa leve strane, najbolji uskoku je bio Tanko posle čijeg udarca lopta udara Amanovića i nekako prelazi gol liniju.

Da ne bude neizvesno u samoj završnici potrudio se Sević koji je sa lakoćom u 89.minutu prošao po levoj strani Jovanovića iz druge uspeo da pošalje loptu na drugu stativu gde je bio Ivan Marković koji lagano postiže svoj drugi gol na ovoj utakmici a 29. u sezoni za konačan rezultat 3:1.