Leandro i Mićić pojačali Javor, Petrović otišao

Javor Matis jači je za dva nova fudbalera, dok je jedan dosadašnji član kluba napustio klub iz Ivanjice. Dres Javora zadužili su iskusni Brazilac Leandro i talentovani Lazar Mićić. Zvonimir Petrović više nije član Ivanjičana.

Leandro Pinto rođen je 1994. godine i dobro poznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, jer već pet godina nastupa u srpskom fudbalu. Od 2019. igrao je za Proleter, a kasnije nosio i dres TSC-a, Radnika, Novog Sada i Kolubare. Brazilac, bogatog fudbalskog iskustva, rođen u Sao Paulu, profesionalnu karijeru je započeo u slavnom Olimpijakosu i pre dolaska u Srbiju karijeru gradio upravo u Grčkoj. Nastupao je za Kaloni, Doksu, Đaninu, Lamiju, Trikalu i Olimpijakos Volos. Igra na poziciji štopera. Leandro je potpisao dvogodišnji ugovor.

Drugo pojačanje Javor Matisa je talentovani Lazar Mićić. Mladi fudbaler koji pokriva poziciju krila ima svega 20 godina i dolazi iz TSC-a. Prošao je fudbalsku školu Partizana, a prve seniorske korake napravio u Žarkovu i Loznici. Odatle je otišao u TSC. Prethodnu polusezonu proveo je u Radničkom iz Sremske Mitrovice, za koji je odigrao 17 utakmica. Posebno efikasan bio je u Kupu Srbije, gde je na dve utakmice postigao tri gola. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije (do 16, 17, 19 i 21 godine) i u dresu sa državnim grbom odigrao 11 mečeva. Iza sebe ima već 75 utakmica u seniorskoj konkurenciji. Lazar je dogovorio četvorogodišnju saradnju sa našim klubom.

Sem dva dolaska, klub je napustio jedan fudbaler. Nakon pet meseci i odigranih sedam utakmica, Zvonimir Petrović više nije fudbaler Javora. Mladi vezista će u nastavku karijere igrati za poljske Kotvice.