Komšijski derbi koji će Javor Matis odigrati sa ekipom Borca iz Čačka ima posebnu takmičarsku draž ali i rezultatski značaj za ekipu iz Ivanjice. Tri boda bi puno značila timu  Miloša Veselinovića koji je pred ovaj meč izjavio da bi rado menjao pobedu u Kupu za uspeh u prvenstvu.

-Situacija na tabeli nije sjajna, imamo puno problema da uspostavimo onaj ritam i ostvarimo željene ciljeve ali se nadam da ćemo već od nedelje krenuti sa dobrim rezultatima i uspeti u Čačku da zabeležimo dobar rezultat i pobedu posle dužeg vremena u prevenstvu. Imamo problema sa igračkim kadrom, nekoliko igrača je povređeno. Sa druge strane ekipa Borca ima odličan tim, pojačali sus e u prelaznom roku i sigurno će tražiti svoju šansu za bodove u ovoj utakmici. Ni oni nemaju sjajnu bodovnu sliku na tabeli i jasno je sa kakvim ambicijama će ući u meč protiv nas. Verujem da će moja ekipa biti tvrd orah u Čačku i da ćemo se dobro predstaviti publici, posebno me raduje činjenica što su naši navijači najavili dolazak u velikom broju. Podrška nam je neophodna.-rekao je šef struke Ivanjičana Miloš Veselinović.

Veselinović je dodao da u Čačku neće moći da računa na povređene Eliomara, Gafurova i Stojakovića. U timu neće biti preteranih iznenađenja, ali će sastav zavisiti od zdravstvenog biltena pojedinih igrača. Nenad Sević je strelac jedinog gola koji je Ivanjičane odveo u osminu finala Kupa. On veruje da će ekipa pružiti maksimum i anda se najboljem rezultatu u duelu sa Borcem.

Pobeda nad proleterom uticala je i na samopouzdanje ekipe, siguran sam da će svi dati maksimum u Čačku kako bismo ostvarili dobar rezultat. Ekipa Borca je u sličnoj poziciji kao mi , ići će na pobedu, ali verujem da Javor ukoliko odigra čvrsto i predano,  do poslednjeg sekunda može do čitavog plena. Svesni smo da je ovo komšijski derbi što utakmicu čini posebnom od samog starta. Imamo motiv, dobro raspoloženje, želju i volju i mislim da je vreme da nas sreća pogleda,-rekao je Sević