Kadeti igrali za Pajčeta i remizirali protiv Radničkog, pobede pionira i petlića, poraz omladinaca

Protekli vikend doneo je promenljivo raspoloženje u ekipama mlađih selekcija Javor Matisa.

Najmlađi, petlići, savladali su Gaučose, rezultatom 1:0 i zabeležili treći trijumf u sezoni.

Pioniri su savladali lučansku Mladost, u lokalnom derbiju, rezultatom 2:0. Javor je na ovaj način krenuo ka gornjem delu tabele, pa sada 5 pobeda i 6 poraza, odnosno osvojenih 15 bodova, deli pozicije 8, 9. i 10. sa Kinderom i Slogom iz Bajine Bašte.

Treba reći da je talentovani Borović nakon odigranog meča za svoju ekipu dobio i poziv u reprezentaciju, čime je još jednom potvrđen potencijal ovog momka.

Kadeti su imali poseban motiv u ovom kolu, pošto su igrali za svog druga, Darka Pajovića Pajčeta, koji je doživeo porodičnu tragediju, a potom napustio rodni grad i klub u kojem je bio od 7. godine. Naši momci bili su na pragu pobede, ali su u poslednjim trenucima utakmice primili gol za izjednačenje – 1:1. Javor Matis sada zauzima 9. poziciju, koju deli sa Slobodom, sa 13 bodova.

Omladinci nisu uspeli da se domognu druge pozicije. Porazom od kragujevačkog Radničkog (0:2) propuštena je prilika da se od ove ekipe preuzme drugo mesto na tabeli. Javor sada deli treću poziciju, sa Metalcem. Obe ekipe imaju po 23 boda.