Jovanović i Filipović na pozajmici u Sinđeliću

Tandem mladih fudbalera Javor Matisa, Vladimir Jovanović (18) i Veljko Filipović (20), narednu polusezonu provešće u redovima beogradskog Sinđelića.

Jovanović je prošlog leta stigao u Ivanjicu iz Brodarca i tokom jeseni nastupio na ukupno 8 utakmica – sedam u šampionatu i jednoj u Kupu Srbije. Zanimljivo je da je u ligaškim utakmicama nastupao uglavnom protiv ekipa iz vrha tabele – Crvene zvezde, Partizana Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog, Voždovca… Istovremeno, igrao je i za omladinski tim.

Filipović je stigao iz čačanskog Borca u smiraj prelaznog roka, 31. avgusta, a tokom jeseni je odigrao dve utakmice – meč u Kupu protiv Proletera, kao i duel u Humskoj, protiv Partizana, u kojem je nastupio u poslednjih 12 minuta.

Dolasci dva štopera, Rogača i Vasiljevića, kao i krilnog fudbalera, Mladenovića, olakšali su donošenje odluke stručnom štabu, koji je procenio da će za ove mlade fudbalere najbolje biti da tokom proleća redovno igraju i sakupljaju seniorsko iskustvo, kako bi pri povratku u Javor Matis mogli da se izbore za svoje mesto u timu.