Javor u novoj godini jači za dva fudbalera – Odueni i Dijata nova lica

Javor Matis u novu godinu ulazi jači za dva nova fudbalera. U pitanju su fudbaleri iz Afrike – Nigerijac Ogučukvu Odueni i Senegalac Mamadu Dijata.

Odueni je napadač rođen 1996. godine, a prve korake u evropskom fudbalu napravio je u Austriji. Potpisao je za LASK, u ovoj zemlji igrao još za Rid i Horn, dok je jednu polusezonu proveo u hrvatskom Sesvetu. U sezoni 2020/21. igrao je za ukrajinski Minaj, a protekle polusezone nastupao je u Premijer ligi Kazahstana, za Žetisu. Sa Javor Matisom potpisao je ugovor na dve i po godine.

Dijata ima 20 godina i igra na poziciji centralnog veznog fudbalera. Iz Senegala je u Evropu došao 2019. godine i jedno vreme igrao za mlađe kategorije Briža. Potom je igrao za francuski Po. Sa ivanjičkim klubom potpisao je ugovor na tri i po godine.

Javor na ovaj način ističe kandidaturu za jedno od prva dva mesta i brz povratak u Super ligu Srbije. Trenutno je ekipa iz Ivanjice na trećem mestu na tabeli, sa bodom zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Mladost i šest manje od Inđije, koja je lider.

Novi fudbaleri staviće se stručnom štabu na raspolaganje na startu priprema.